Χίος, Κυριακή 9 Αυγούστου

Η κουρελιασμένη σημαία έξω από τον ΕΦΚΑ (πρώην ΤΕΒΕ) συνεχίζει να προκαλεί

Τετ, 22/05/2019 - 16:00

Μωρέ όχι μόνο έξω από τη Βουλή θα κάνει τον μπογιατζή ο Ρουβίκωνας αλλά θα μπεί και μέσα σ’ αυτήν.

Γιατί αυτό που πάσχει δεν είναι μόνο μια ανίκανη κυβέρνηση σε ένα ανύπαρκτο κράτος, αυτό που πάσχει είναι η ίδια η κοινωνία και τα αντανακλαστικά της.

Στις 16 Μαίου δημοσιεύθηκε ένα επώνυμο άρθρο του διευθυντή της ΑΛΗΘΕΙΑΣ στη στήλη των «Αληθινών» το οποίο αναδημοσιεύθηκε και στην έντυπη μας έκδοση της 20ης Μαϊου, με τίτλο «Της πατρίδος η σημαία έχει χρώμα… κουρελί».

Αναφέρονταν στο κουρέλι που έχει καταντήσει η ελληνική σημαία έξω από τα γραφεία του ΕΦΚΑ, πρώην ΤΕΒΕ στην «Λαχαναγορά».

Σήμερα το μεσημέρι μας ειδοποίησαν γείτονες και περαστικοί, που ευαισθητοποιήθηκαν και τραβήξαμε την φωτογραφία, που βλέπετε.

5 μέρες μετά το… κουρέλι συνεχίζει να βρίσκεται απτόητο στη θέση του.

 Ουδείς ευαισθητοποιήθηκε. Ακόμα και αν η υπηρεσία, που υποχρεούται να φέρει την σημαία και όχι… κουρέλι στην είσοδο της, δεν έχει χρήματα να την αντικαταστήσει, κανένα χέρι δεν απλώθηκε τουλάχιστον να την κατεβάσει.

Ετσι το προσπερνάμε όλοι ως… φυσιολογικό και εδώ είναι το μεγάλο, το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων.

Το 2021 θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια ελευθερίας και κρατικής υπόστασης (στα νησιά μας είναι λιγότερα).

Ποιος ξέρει ίσως να μην αξίζουμε περισσότερα.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 08/08/2020 - 10:32

 

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε στον τοπικό  τύπο, προτάσεις του δημάρχου , κυρίως προς την παράταξη  «Πρωτοβουλία για τη Χίο» του κ. Βουρνού, για μελλοντική συνεργασία και ανταπαντήσεις εκ μέρους του, που επιζητούν θεσμικούς διεξόδους , για μια επικειμένη συνεργασία.

Το πολιτικό τοπίο δεν μας ξενίζει, άλλωστε οι πολιτικές  «εξαγορές και συγχωνεύσεις» , είναι κάτι συνηθισμένο στις παρατάξεις του αστικού τόξου , πολύ δε περισσότερο όταν είναι του ίδιου πολιτικού χώρου, το είδαμε και με το «καλημέρα» της νέας δημοτικής περιόδου στη συγκρότηση των προεδρείων των νομικών προσώπων.

Από την άλλη , υπάρχει κοινή μήτρα που φέρνει κοντά τις δυο παρατάξεις του δημάρχου και του κ. Βουρνού. Η συμφωνία τους για ένα μοντέλο Τοπικής διοίκησης , ξένο προς τις λαϊκές ανάγκες και συμφέροντα, στο ίδιο μήκος κύματος με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, νεροκουβαλητή της πολιτικής της, αλλεργικό στους λαϊκούς αγώνες, γι αυτό και μαζί καταψήφισαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για καταδίκη του νόμου εκτρώματος για τις διαδηλώσεις. 

«Περί όνου σκιάς» λοιπόν τσακώνονται, αφού συμφωνούν στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα και αμφότεροι έχουν σαφή δείγματα πλέον στις θητείες τους.

Να λοιπόν γιατί λέγαμε ότι η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση, είναι ψήφος που και μετά τις εκλογές , παραμένει σταθερή στο πλευρό του λαού, ψήφος λαϊκής αντιπολίτευσης, που δεν αλλοτριώνεται , δεν «πωλείται».

ΧΙΟΣ 8/8/2020