"Η κυβέρνηση με το νέο μεταναστευτικό σύμφωνο γκριζάρει τα νησιά μας"

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 11/03/2021 - 14:53

Να υπάρξει μια κοινή γραμμή απέναντι στο νέο σύμφωνο μετανάστευσης, από τον Δήμο Χίου αλλά και τη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ζήτησε ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Χίος Μπροστά», Γιάννης Καραβασίλης, τονίζοντας ότι «το σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης γκριζάρει τα νησιά μας».

Ο κ. Καραβασίλης σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε «εμμονή της κυβέρνησης την δημιουργία δομών στα νησιά του Αιγαίου», συμπληρώνοντας ότι «θέλει να οχυρώσει την ηπειρωτική Ελλάδα και καταδικάζει τα νησιά».

Ο ίδιος τόνισε ότι οι νησιώτες δεν πρέπει να δεχτούν τη πολιτική αυτή καλώντας του Χιώτες να αντιδράσουν.

Παράλληλα ανέφερε ότι με τον σύμφωνο αυτό, αμφισβητείται η εθνική κυριαρχία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, μιας και οι περιοχές που γίνεται η εξέταση ασύλου δεν χαρακτηρίζονται ως ευρωπαϊκό έδαφος.

Τέλος ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Χίος Μπροστά», επανέλαβε ότι η στάση που θα πρέπει να έχουν όλοι οι αιρετοί των νησιών του Βορείου Αιγαίου θα πρέπει να είναι κοινή, επιρρίπτοντας ευθύνες στον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη για την στάση που κράτησε στην πρόσφατη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

 

 

to_neo_metanasteytiko_symfono_gkrizarei_ta_nisia_mas

Σχετικά Άρθρα