Η νέα ΔΕΥΑΧ ξεκινά με φέσι 2.500.000 ευρώ !

Οι μπαταξήδες γονατίζουν την Δημοτική υπηρεσία ύδρευσης
Τρί, 05/08/2014 - 21:48

«Φέσι» ύψους 2.500.000 ευρώ, έχουν φορέσει καταναλωτές στην ΔΕΥΑΝΧ, όπως αποκάλυψε ο Μιχάλης Φυτούσης στο , μάλλον, τελευταίο ΔΣ της εταιρείας με αυτή την σύνθεση,  παρουσία και του νέου προέδρου Απ. Τζιώτη.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα , όπως ανέφερε ο κ Φυτούσης , οι συνεπείς καταναλωτές να «φορτώνονται» αυτές τις όφειλες, αφού αν και αυτά τα χρήματα βρίσκονταν στο ταμείο , ίσως η τιμολογιακή πολιτική να ήταν διαφορετική.

Έτσι , αποφασίστηκε να συσταθεί μια επιτροπή η οποία σε καθημερινή βάση θα έρχεται σε επαφή με τους …μπαταξήδες, προκειμένου αφενός να ελέγχει η ορθότητα του κάθε λογαριασμού, αφού σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν και λάθη, και αφετέρου να πείθει τους καταναλωτές να μπουν σε ρύθμιση δόσεων έτσι ώστε να πληρωθεί το χρέος τους.

Οι καταναλωτές που οφείλουν στην ΔΕΥΑΝΧ , θα ειδοποιούνται εγγράφως και αν μέσα σε ένα μήνα δεν προσέλθουν στην υπηρεσία για την ρύθμιση των οφειλών τους το χρέος θα μεταφέρεται από την ΔΕΥΑΝΧ , στην Δ.ΟΥ

Να διευκρινίσουμε ότι η απόφαση αυτή αφορά οφειλές άνω των 500. ευρώ ανά λογαριασμό.

 Στο μεταξύ για έλλειψη πολιτικής βούλησης ,προκειμένου να ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο υδρευτικό έργο της Χίου, το φράγμα Κόρης Γεφύρι, έκανε λόγο ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ, Απ . Τζιώτης που επέρριψε ευθύνες στο σύνολο σχεδόν της πολιτικής ηγεσίας της Χίου.

Το θέμα δεν ήταν προς συζήτηση στο ΔΣ  της ΔΕΥΑΝΧ, αλλά κατά κει πήγε η κουβέντα, όταν αναζητούνταν λύσεις για μόνιμη επίλυση υδρευτικών προβλημάτων , κυρίως της πόλης,.

Μάλιστα ο νέος πρόεδρος , ανέφερε ότι δεν μπορεί για ένα ποσό της τάξης των  2.500.000 ευρώ να μην ολοκληρώνεται ένα τόσο σημαντικό έργο, συμπληρώνοντας , υποθέτουμε χαριτολογώντας, ότι αν είναι να τα δώσει η ΔΕΥΑΧΝ.

Πάντως μιας  και το ποσό από το «φέσι», ταυτίζεται απόλυτα με το ποσό που χρειάζεται το Φράγμα Κόρης Γεφύρι , για να ολοκληρωθεί, και η βούληση του νυν προέδρου είναι να συνεισφέρει, ας αρχίσει το μάζεμα των οφειλών  και …ίσως την πενταετία που ξεκινά να έχει  ελπίδες η  ..Κόρη να αποκτήσει το …φράγμα της! 

 

Σχετικά Άρθρα