Η ΠΕΣ ΝΑΤ ζητά εξηγήσεις από το Δήμαρχο για το Θόλος

Παρ, 14/06/2024 - 10:19

Η Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, ζητά μέσω ανοιχτής επιστολής προς το δήμαρχο Χίου να ξεκαθαρίσει τη θέση του για τα κυβερνητικά σχέδια κατασκευής δομής μεταναστών στο Θόλος, επικαλούμενη δηλώσεις του υπουργού μετανάστευσης Δ. Καιρίδη.

Αναλυτικά αναφέρει:

"Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε, η ΠΕΣ ΝΑΤ Χίου από την αρχή της κρίσης με την μεταναστευτική ροή στο νησί μας, στάθηκε και στέκεται στο πλευρό όλων εκείνων που αντιστέκονται και θέλουν να γίνει πράξη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Αν δεν κάνουμε λάθος, ήσασταν κι εσείς ένας από αυτούς που είχατε ταχθεί υπέρ αυτής της απόφασης και το διαλαλούσατε καθ’ όλη την διάρκεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, στις συγκεντρώσεις στο Θόλος δείχνατε ότι είστε υπέρμαχος της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, και ενάντιος στην υπερδομή – φυλακή όπως σχεδίαζε και σχεδιάζει η Κυβέρνηση, αλλά και κατά την προεκλογική σας εκστρατεία για τις Δημοτικές εκλογές.

Η πρόσφατη προκλητική δήλωση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής & Ασύλου κ. Δημήτρη Καιρίδη κατά την επίσκεψή του στην Χίο….«Ο σχεδιασμός μας για νέα δομή είναι και παραμένει το Θόλος, νομίζω ότι έχουμε βρει μια τέτοια επαφή και μια τέτοια εποικοδομητική συνεργασία», μας κάνει να σκεπτόμαστε τελείως διαφορετικά και να υποπτευόμαστε ότι κάτι «τρέχει» μετά και την δέσμευση του Υπουργού για την άμεση χρηματοδότηση των ώριμων έργων της Δ.Ε.Υ.Α.Χ, επιβεβαιώνοντας την καλή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού!!, και ποιος ξέρει τι άλλα ταξίματα έχουν γίνει εκ μέρους του υπουργού για να γίνει στο Θόλος αυτή η υπερδομή – φυλακή.

Σας προκαλούμε και προτρέπουμε λοιπόν, να «βγείτε» δημόσια και να πείτε την ΑΛΗΘΕΙΑ στον λαό της Χίου, τι πραγματικά προτίθεστε να υπερασπίσετε με ότι έχει να κάνει με την υπερδομή - φυλακή στο Θόλος, ελπίζοντας να μην ήταν προεκλογικά φούμαρα όσα λέγατε, και ότι η πιθανή αλλαγή της στάσης σας οφείλεται στα ταξίματα του υπουργού!!

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΘΟΛΟΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ!! 

Ευχαριστούμε πολύ για την ακρόαση, και……….. αναμένουμε!!!"

Σχετικά Άρθρα