Χίος, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου

Η στολή του ήρωα έφεδρου Λοχαγού Γεώργιου Γκιάλα στο «Στρατόπεδο Γκιάλα»

Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 22/08/2019 - 18:41

Μια άκρως συγκινητική κίνηση εξέπληξε την Διοίκηση της 96 ΑΔΤΕ αφού ειδοποιήθηκε ότι η οικογένεια του αείμνηστου έφεδρου Λοχαγού Γεώργιου Γκιάλα αποφάσισε να δωρίσει στη Χίο και στο Στρατόπεδο που φέρει το όνομα του, την τιμημένη στολή αλλά και το αντίσκηνο του, 75 χρόνια μετά τον ηρωικό θάνατο του.

Η 96 ΑΔΤΕ προκειμένου να τα αναδείξει ως κειμήλια ηρωικών πράξεων, έφτιαξε μια προθήκη και τα τοποθέτησε στην Ταξιαρχία, διοργανώνοντας χωρίς σχετική δημοσιότητα μια σεμνή τελετή στις 16/8/19 προκειμένου να τιμήσει την οικογένεια για την εξαίρετη πράξη της.

 

Ως γνωστόν ο Γεώργιος Γκιάλας υπήρξε ήρωας της εποποιίας του 1940, έπεσε στο πεδίο της μάχης κατά την εκτέλεση του καθήκοντος ως έφεδρος Υπολοχαγός στο Ρίμινι της Ιταλίας και φέρει το όνομά του το κεντρικό στρατόπεδο που εδρεύει η Ταξιαρχία Χίου (96 ΑΔΤΕ).

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 24/02/2020 - 23:19
Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ μέσα στο Blue Star Naxos σημειώνει η ιστοσελίδα cyclades24.gr

Φαίνεται πως η πρώτη "μάχη" θα δοθεί στο λιμάνι των Μεστών. Ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί στο λιμένα προκειμένου να... υποδεχθεί τις διμοιρίες που έχουν σταλεί από την Αθήνα, και αναμένεται από στιγμή σε στιγμή να φτάσουν με το πλοίο "Blue Star Naxos" στο λιμάνι, στέλνει ήδη οδικώς εκεί δύο λεωφορεία με αστυνομικούς και εξοπλισμό ΜΑΤ προκειμένου να βγουν ανεμπόδιστα οι συνάδελφοί τους από το πλοίο.

"Λες και δεχόμαστε επίθεση από εχθρικές δυνάμεις", χαρακτήρισε το όλο σκηνικό ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, που βρίσκεται ήδη στο λιμένα Μεστών, υπερασπιζόμενος τους δημότες του και προσπαθώντας να αποτρέψει τα χειρότερα.

Σε ανακοίνωσή της η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα σημειώνει:

"Το κράτος ΔΕΝ μπορεί να προασπίσει τοεθνικό του συμφέρον, αλλά είναι πανέτοιμο να χτυπήσει τους ΑΚΡΙΤΕΣ με τα ΜΑΤ.

Σε πιο άλλο κράτος θα είχαμε δήλωση ομολογίας για εποπτεία, στο πως θα χειριστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα εντός της επικράτειας του και από κάτω να τον χειροκροτούν όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές ;
Κι όμως, στην κυνική δήλωση του Πρωθυπουργού, ομολογεί ότι εντός της Χώρας μας κουμάντο για το πως θα διαχειριστούμε το μεταναστευτικό, το κάνει η Τουρκία!
ΠΟΥΘΕΝΑ στη δήλωση Ε.Ε. - Τουρκίας δεν αναφέρεται ότι οι επιστροφές πρέπει να γίνουν αποκλειστικά από τα νησιά και βέβαια όταν κάποιος ταυτοποιηθεί είναι γνωστό αυτόματα το σημείο εισόδου, εν προκειμένω τα νησιά, σε            ΟΛΗ την Ευρωπαϊκή Επικράτεια. Αυτό το νόημα έχει άλλωστε το βιομετρικό σύστημα ταυτοποίησης.
Από την μία πλευρά βλέπουμε την δήλωση αποτυχίας και του ''φρόνιμου παιδιού'' προς Ε.Ε. και Τουρκία και από την άλλη επίδειξη δύναμης με τις δυνάμεις καταστολής προς τους Ακρίτες νησιώτες.
 
Οι πολιτικοί είναι να βρίσκουν λύσεις για το εθνικό συμφέρον και ΟΧΙ να ακρωτηριάζουν  τις πιο ευαίσθητα γεωγραφικά περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας.
 
Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει ανάλογο, αλλά σίγουρα οι επόμενες μέρες θα γραφτούν με τα μελανότερα  χρώματα στην ιστορία της Ελλάδας και των ακριτικών νησιών."