Χίος, Τρίτη 15 Οκτωβρίου

Η στολή του ήρωα έφεδρου Λοχαγού Γεώργιου Γκιάλα στο «Στρατόπεδο Γκιάλα»

Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 22/08/2019 - 18:41

Μια άκρως συγκινητική κίνηση εξέπληξε την Διοίκηση της 96 ΑΔΤΕ αφού ειδοποιήθηκε ότι η οικογένεια του αείμνηστου έφεδρου Λοχαγού Γεώργιου Γκιάλα αποφάσισε να δωρίσει στη Χίο και στο Στρατόπεδο που φέρει το όνομα του, την τιμημένη στολή αλλά και το αντίσκηνο του, 75 χρόνια μετά τον ηρωικό θάνατο του.

Η 96 ΑΔΤΕ προκειμένου να τα αναδείξει ως κειμήλια ηρωικών πράξεων, έφτιαξε μια προθήκη και τα τοποθέτησε στην Ταξιαρχία, διοργανώνοντας χωρίς σχετική δημοσιότητα μια σεμνή τελετή στις 16/8/19 προκειμένου να τιμήσει την οικογένεια για την εξαίρετη πράξη της.

 

Ως γνωστόν ο Γεώργιος Γκιάλας υπήρξε ήρωας της εποποιίας του 1940, έπεσε στο πεδίο της μάχης κατά την εκτέλεση του καθήκοντος ως έφεδρος Υπολοχαγός στο Ρίμινι της Ιταλίας και φέρει το όνομά του το κεντρικό στρατόπεδο που εδρεύει η Ταξιαρχία Χίου (96 ΑΔΤΕ).

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 15/10/2019 - 06:33

Στις φλόγες τυλίχθηκε χθες το βράδυ μέρος του καταυλισμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου, στο τμήμα του κοντά στην κάτω πύλη, με την πυροσβεστική να προσπαθεί να ελέγξει τη φωτιά και την αστυνομία να επιχειρεί να αποκαταστήσει την τάξη μεταξύ αντιμαχόμενων εθνικά ομάδων, αιτούντων άσυλο.

Τα γεγονότα που κορυφώθηκαν με τη φωτιά που ξέσπασε χθες γύρω στις 10.00 μ.μ. ξεκίνησαν αργά το απόγευμα μέσα στο κέντρο της πόλης της Σάμου, όταν Αφγανοί συγκρούστηκαν για άγνωστους λόγους με Σύρους. Αποτέλεσμα των συγκρούσεων, ήταν ο τραυματισμός τριών Σύρων με αιχμηρά αντικείμενα, μάλλον μαχαίρια, και η μεταφορά τους στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται.

Ακολούθησαν η γενίκευση των επεισοδίων και η μεταφορά τους μέσα στον καταυλισμό με αποτέλεσμα τη φωτιά. Χιλιάδες αιτούντες άσυλο εγκατέλειψαν τον καταυλισμό κινούμενοι προς την πόλη της Σάμου. Στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Σάμου διαμένουν σήμερα σε υποδομές για 650 άτομα, περί τα 5.700 άτομα. Είναι τόσο έκρυθμη η κατάσταση, που πάρθηκε απόφαση τα παιδια να μην πάνε σήμερα Σχολείο.

Φωτογραφίες: samos24.gr 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ