Χίος, Τετάρτη 17 Οκτωβρίου

"Η συζήτηση για το μέλλον της Ε.Ε.: Ελλάδα - Ευρώπη, προκλήσεις και προοπτικές"

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ
Πέμ, 11/10/2018 - 12:30
Συζήτηση για το μέλλον της ΕΕ στις 19/10 στο Ομήρειο

Με πρωτοβουλία του Europe Direct North Aegean και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Ιδρύματος Ηλία - Κρίσπη, της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Χίου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στις 7 μ.μ., στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου, εκδήλωση με τίτλο "Η συζήτηση για το μέλλον της Ε.Ε.: Ελλάδα - Ευρώπη, προκλήσεις και προοπτικές".

Στις δύο συνεδριάσεις που θα ακολουθήσουν τους χαιρετισμούς θα συμμετάσχουν μεταξύ αλλων οι ευρωβουλευτές Στέλιος Κούλογλου και Μαρία Σπυράκη.

Η δεύτερη συνεδρίαση θα έχει σαν θέμα τις διεθνείς νομικές συνιστώσες της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη υπό το φως της συμμετοχικής δημοκρατίας.

Αναλυτικά, μπορείτε να διαβάσετε το πρόγραμμα στο συνημμένο αρχείο.

Συνημμένα αρχεία:

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 17/10/2018 - 10:04

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή της πρώτης μονάδας αφαλάτωσης θαλασσινού νερού στο Βόρειο Αιγαίο, δυναμικότητας 2.000 κ.μ./ημέρα.

Η μονάδα, βρίσκεται πλησίον του εργοστασίου της ΔΕΗ, στο Κοντάρι και όπως είχε αναφέρει σε προηγούμενη συνέντευξή του στην  «Α» ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, Παντελής Νεαμονίτης, ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία Watera και μάλιστα με βάση το ποσοστό έκπτωσης που έχει δοθεί εκτιμάται ότι το έργο θα ολοκληρωθεί, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέχρι τον Μάιο του 2019 με τη διάθεση ποσού κατά 1 δις ευρώ λιγότερο από το προϋπολογιζόμενο των 3,1 εκ. ευρώ.

Ο κ. Νεαμονίτης αναφορικά με το κόστος παραγωγής νερού από τις μονάδες αφαλάτωσης, υποστήριξε ότι η νέα μονάδα θα έχει δυνατήτα μείωσής του στα 0,45 ευρώ/ κυβικό μέτρο.