K. ΜΑΡΔΑΣ: Ο ενεργειακός μεγαλοϊδεατισμός των Κυπρίων έφερε τον θαλάσσιο Αττίλα!

ΤΑ… ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΥΡΑ  ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ
Κυρ, 07/07/2019 - 09:38

«Μήνυμα στον νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδας, ότι η υφαλοκρηπίδα του Καστελορίζου, είναι πάντα στο στόχαστρο τουρκικού γεωτρύπανου , στέλνει ο Ερντογάν, με τα πυρά της άσκησης,  την Κυριακή, ημέρα των εκλογών και την Τρίτη , την ημέρα της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης !..».
Αυτή την εκτίμηση ανέλυσε ο συμπατριώτης μας Κώστας Μαρδάς, συγγραφέας του βιβλίου ΠΡΟ- ΙΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ,  καλεσμένος το Σάββατο το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΆΊ.
 Ο εκ Θολοποταμίου ορμώμενος δημοσιογράφος, επεσήμανε  τους κινδύνους από μια αναγκαία- όπως  την χαρακτήρισε -  επιχείρηση παρεμπόδισης, αφού , σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης του 1956 που έχουμε υπογράψει, ένα πλοίο δεν θεωρείται στρατιωτικός στόχος, ακόμη και αν καλύπτεται από πολεμικές δυνάμεις.
«Επί πλέον- τόνισε -  η Ελλάδα δεν έχει οριοθετήσει την υφαλοκρηπίδα του νησιού - που δικαιούται ΑΟΖ 200 μιλίων- διότι η Τουρκία το θεωρεί αιτία πολέμου , έχοντας την ανοχή των ΗΠΑ... Που , με τον απρόβλεπτο Τραμπ, δεν ξέρουμε αν θα παρέμβει να αποτρέψει ελληνοτουρκική σύρραξη βάσει του ρόλου κηδεμόνα της περιοχής ή αν θα αφήσει να εξελιχθεί ένα επεισόδιο επισείοντας στον Έλληνα Πρωθυπουργό τον κίνδυνο "λουτρού αίματος" , όπως απείλησαν οι τότε Πρόεδροι στις κρίσεις του 1964, 1967, 1974» . Και προειδοποίησε : « Να γιατί πρέπει να έχουμε μια πολιτική εγρήγορσης, αλλά χωρίς εθνοφυλετισμούς. και παρορμήσεις...».
Για τον πόλεμο των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, προχώρησε σε ένα συμπέρασμα διαφοροποιούμενος  από τους περισσότερους αναλυτές των καναλιών που θριαμβολογούν αποκαλώντας τον Ερντογάν … «στριμωγμένο». Ουσιαστικά ανέλυσε γιατί, με τα μέχρι τώρα δεδομένα,  η ηγεσία της Κύπρου εκεί που κέρδιζε, βρίσκεται με τον θαλάσσιο Αττίλα στα νερά τους !

«Αν κάνουμε έναν απολογισμό, το συμπέρασμα δεν είναι ευχάριστο . Διότι, ναι μεν οι Κύπριοι αδελφοί μας κατάφεραν να φέρουν τα μεγαθήρια Exxon Mobil και Τotal στα νότια θαλάσσια οικόπεδα, αλλά με τον ενεργειακό μεγαλοϊδεατισμό τους και,  θεωρώντας ότι αποτελούν την … τρίτη υπερδύναμη στη Μεσόγειο, υπερεκτίμησαν τις δυνάμεις τους. Με την πολιτική τους προκάλεσαν την "διχοτόμηση" της ΑΟΖ αφού , όπως αποδείχθηκε, δεν είχαν εξασφαλίσει την αμυντική θωράκιση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, με αποτέλεσμα το γεωτρύπανο Φατίχ να χτυπάει επί 60 και ημέρες την υφαλοκρηπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας και, επιπροσθέτως, το άλλο γεωτρύπανο Γιαβούζ να ετοιμάζεται για γεώτρηση στον κόλπο της κατεχόμενης Καρπασίας, ενώ το ερευνητικό Μπαρμπαρός συνεχίζει ανενόχλητο της έρευνες».

Και ο Κώστας Μαρδάς, κατέληξε   :  

« Και όλα αυτά, υπό την ανοχή των ...συμμάχων Αμερικανών, Ισραηλινών , Αιγυπτίων, Γάλλων, Βρετανών  και της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  η οποία θα μελετήσει - λέει - κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Κυρώσεις - χάδι...».

Σχετικά Άρθρα