Κ. Μουτζούρης: Με χαρά βλέπω τα έργα της Περιφέρειας να προχωρούν

Τρί, 02/08/2022 - 16:10

Στα έργα της της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τη Χίο και πιο συγκεκριμένα για το έργο οδικού δικτύου του αεροδρομίου σχετικά με την παράκαμψη που δημιουργήθηκε στο δρόμο λόγω των εργασιών τοποθέτησης σωληνώσεων μίλησε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης σε χθεσινές δηλώσεις του στη Περιφέρεια Χίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο το έργο επέκτασης του αεροδρομίου συνεχίζεται κανονικά καθώς και οι διαδικασίες έναρξης εργασιών για το αντιπλημμυρικό έργο Κονταρίου.

Συνεχίζοντας δήλωσε ότι σε προχωρημένες διαδικασίες βρίσκεται και το έργο του Λεπροκομείου Χίου καθώς και η μεταφορά της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας στο κτίριο Καλουτά.

Αναφορικά με τις κτιριακές υποδομές του Κέντρου Καλουτά σημείωσε ότι η Περιφέρεια βρίσκεται σε συζητήσεις έτσι ώστε να εισαγάγει στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στη Λήμνο την πρόταση του Πανεπιστημίου Αιγαίου προκειμένου σε μελλοντικό χρόνο να φιλοξενήσει τεχνολογικό τμήμα του στους χώρους του.

Σχετικά με την παράκαμψη του Βροντάδου και του Χαλκειούς υπογράμμισε ότι αναμένονται οι απαραίτητες μελέτες έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες έναρξης των εργασιών τους.

Σε ερώτηση που έγινε στον Περιφερειάρχη με αφορμή τις εκλογές που πλησιάζουν μέσα στο 2022 – 2023 τόνισε ότι εάν οι εκλογές ανακοινωθούν αύριο είναι έτοιμος να τις αντιμετωπίσει με στημένο και οργανωμένο το ψηφοδέλτιο του.

Σχετικά Άρθρα