Κ. Μουτζούρης: Μέχρι 14 Σεπτεμβρίου μοίρασμα θέσεων διοίκησης στην περιφέρεια

Π.Χριστόφας για Περιφερειάρχη: Ακούει και μπορούμε να έχουμε κοινό βηματισμό
Δείτε το ΒίντεοΑκούστε το ηχιτικό
Παρ, 28/08/2020 - 15:41
Ηχητικό απόσπασμα: 

 

Η συνεργασία των συνδυασμών Μουτζούρη – Χριστόφα ανακοινώθηκε με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου να δηλώνει στο Ράδιο "Α" ότι «θα υπάρξει ορισμός σε θέσεις ευθύνης ανθρώπων που προέρχονται από τον συνδυασμό του κου Χριστόφα» και τον επικεφαλής της παράταξης «Τολμάμε για το Β. Αιγαίο» να σημειώνει ότι για την εν λόγω συνεργασία δεν μπήκε ως προαπαιτούμενο το μοίρασμα θέσεων, αλλά η αναγκαιότητα για την επίτευξη του στόχου της περιφερειακής ανάπτυξης, έχοντας ως δεδομένο από τον ένα χρόνο θητείας της περιφερειακής αρχής ότι «ο Μουτζούρης έδειξε ότι είναι ένας άνθρωπος που ακούει».

«Μπορούμε να έχουμε κοινό βηματισμό. Πολλά από τα θέματα του περιφερειακού συμβουλίου τα στηρίξαμε μέχρι τώρα ενώ η περιφερειακή αρχή απέδειξε ότι κάνει διαβούλευση. Το είδαμε και στην περίπτωση του τεχνικού προγράμματος», σημείωσε ο Παναγιώτης Χριστόφας, ενώ λίγο νωρίτερα ο Κώστας Μουτζούρης είχε επισημάνει ότι η συνεργασία τους θα γίνει στη βάση των προγραμματικών αρχών της Περιφερειακής Αρχής.

Στο ζήτημα των ενδεχόμενων αλλαγών στις θέσεις διοίκησης ο Περιφερειάρχης σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» ξεκαθάρισε ότι προσωπικά έχει σχηματίσει εικόνα, αλλά περιμένει να μιλήσει αφενός με τον κο Χριστόφα, αφετέρου με τους συνεργάτες του για να λάβει τις οριστικές αποφάσεις πριν τις 14 Σεπτεμβρίου που λήγει η θητεία των αντιπεριφερειαρχών.

«Με τα πρόσωπα με τα οποία ξεκινήσαμε θα καταλήξουμε να είναι, μέχρι το τέλος του 2023, πάντα  σε θέσεις ευθύνης», σημείωσε ενώ όταν ρωτήθηκε αν θα αλλάξουν θέσεις στη διαδρομή απάντησε ότι θα συζητήσει μαζί τους πρώτα και στη συνέχεια θα κρίνει καθέναν ξεχωριστά και θα λάβει τις αποφάσεις του.

Ο κος Μουτζούρης γνωστοποίησε ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας για ευρύτερη συνεργασία είχε διάλογο και με την παράταξη Καλογήρου, ο οποίος όμως δεν ευοδώθηκε.

«Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι μετά τις εκλογές η ιδεολογικώς συγγενέστερη παράταξη προς εκείνους είχε αρνηθεί οποιονδήποτε διάλογο, τώρα όμως έγινε αυτό το βήμα, χωρίς ωστόσο - όπως προαναφέρθηκε-  να υπάρχει αποτέλεσμα.

mehri_14_septemvrioy_moirasma_theseon_dioikisis_stin_perifereia

Σχετικά Άρθρα