Χίος, Κυριακή 5 Ιουλίου

Κ. Μουτζούρης: Θετικό το πάγωμα της επίταξης

Στην ίδια γραμμή Αντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχος Χίου
Δευ, 17/02/2020 - 15:06

Θετικό χαρακτήρισε το πάγωμα των επιτάξεων χώρων ο Περιφερειάρχης Κ. Μουτζούρης, μέσω της παρακάτω ανακοίνωσης του  Γρ, τύπου της Περιφέρειας.

"Σήμερα Δευτέρα 17/02/2020 ο Υπουργός Μετανάστευσης και  Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης αποδέχθηκε  αίτημα του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη για αναστολή των μέτρων επιτάξεως μέχρι την επόμενη εβδομάδα, ώστε να επαναρχίσει ο διάλογος από μηδενική βάση μεταξύ των τοπικών κοινωνιών και της Κυβέρνησης. Ελπίζουμε ότι ο χρόνος αυτός θα βοηθήσει την Κυβέρνηση να αντιληφθεί την πραγματικότητα και την βούληση των νησιωτών ώστε στο σχέδιό της προτεραιότητα να είναι η άμεση και πλήρη αποσυμφόρηση.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου μεταβαίνει σήμερα 17/02/2020 στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο επίσκεψης των Ελλήνων  Περιφερειαρχών στην Ε.Ε.  Επιπλέον στο πλαίσιο της επίσκεψής  του πρόκειται να ενημερώσει για την υπάρχουσα κατάσταση στο Βόρειο Αιγαίο τα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα και να επιδώσει την έρευνα, την μελέτη και τις προτάσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την μεταναστευτική κρίση.  Την προσεχή Πέμπτη θα συναντηθεί με τους Δημάρχους του Βορείου Αιγαίου και το Περιφερειακό Συμβούλιο για την χάραξη κοινής γραμμής στο πλαίσιο πάντα  των ήδη ειλημμένων αποφάσεων."

Σε παρόμοιο κλίμα έγιναν δηλώσεις τόσο από τον Αντιπεριφερειάρχη Π. Μπουγδάνο όσο και από τον Δήμαρχο Χίου Στ. Κάρμαντζη.

Στο μεταξύ η Επιτροπή αιρετών του Βροντάδου συναντήθηκε το μεσημέρι για το ίδιο θέμα με τον Δήμαρχο, κεκλεισμένων των θυρών στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου.

Παρόμοια σύσκεψη φορέων, με περίεργη τουλάχιστον διαδικασία, έγινε στην Αίθουσα της Περ. Ενότητας με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 04/07/2020 - 20:08

Και το Σάββατο, αλλά και την Κυριακή θα συνεχιστούν οι εργασίες καθαρισμού πέριξ της ΒΙΑΛ, που περιλαμβάνουν όχι μόνο αποψίλωση αλλά και όργωμα των χωραφιών, αφού υπάρχει ο φόβος των κατοίκων, ότι μόλις καθαριστεί ο χώρος, θα μεταφερθούν εκεί οι σκηνές ή οι ξύλινες κατασκευές των υπεράριθμων του ΚΥΤ.

Τις εργασίες του Σαββάτου επόπτευσε ο ίδιος ο Δήμαρχος, συνομιλώντας ταυτόχρονα με τα συνεργεία αλλά και τους κατοίκους.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα , το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 23.400,00€  και προβλέπει καθαρισμούς, χορτοκοπές, μάζεμα σκουπιδιών και διαμορφώσεις αγροτικών δρόμων για διευκόλυνση των πυροσβεστικών οχημάτων.