Κ. Τριαντάφυλλος: Με πρακτικά και δημοσιογράφους στη σύσκεψη για την ΒΙΑΛ

Τετ, 02/09/2020 - 12:35

Στο ίδιο πνεύμα με την παρέμβαση της παράταξης "Χίος Μπροστά" κινείται και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, Κ. Τριαντάφυλλος, αναφορικά με την σημερινή προαναγγελθείσα σύσκεψη για το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην πρώην ΒΙΑΛ.

Ζητά την τήρηση πρακτικών και την μετάδοσή της μέσω διαδικτύου.

Αναλυτικά απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου αναφέρει:

Κύριε Πρόεδρε, έλαβα τόσο το έγγραφο του τοπικού συμβουλίου Χαλκειούς όσο και την δική σας πρόσκληση και απαντάμε θετικά σε αυτήν, αφού πρόκειται για θεσμική συνάντηση.

Η συμμετοχή μας, υπό τον αυτονόητο όρο οτι θα τηρηθούν πρακτικά κατά την συνεδρίαση, τα οποία στην συνέχεια θα δοθούν στην δημοσιότητα και οτι η συνάντηση θα μεταδοθεί μέσω διαδικτύου, έχει ως προφανή στόχο την εκπροσώπηση σε αυτήν την σύσκεψη της δίκαιης και πλειοψηφικής άποψης της χιώτικης κοινωνίας για αποσυμφόρηση του νησιού και οριστικό κλείσιμο της ΒΙΑΛ.

Ξεκαθαρίζουμε εκ των προτέρων οτι δεν θα δεχτούμε εκβιαστικά, διχαστικά διλήμματα, που θα ωθούν τους συμμετέχοντες να εκφύγουν του πλαισίου που έχει τεθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου και οτι προφανώς δεν λησμονούμε ποιος ευθύνεται πολιτικά για την επιδρομή των ΜΑΤ στη Χίο, πριν λίγους μήνες, καθώς και για όλες τις σωματικές βλάβες και τις ζημιές που υπέστησαν οι Χιώτες και οι Χιώτισσες κατά την διάρκεια της.

Υπενθυμίζουμε, σε όποιον ξεχνάει, οτι η έωλη και αντισυνταγματική απόφαση, ερήμην του χιώτικού λαού, για υπερδομή μαμούθ, τελικά κατέπεσε, μετά την μεγαλειώδη κινητοποίηση όλου του νησιού.

Και αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όποιον ονειρεύεται ξανά οτι θα μας παγιδεύσει και θα μας διχάσει."

 

Σχετικά Άρθρα