Και άλλοι φορείς στην κινητοποίηση της Τετάρτης

Ανακοινώσεις από το Επιμελητήριο Χίου, τον Δικηγορικό Σύλλογο Χίου και του Σωματείου του ΕΦΚΑ, ΙΚΑ και λοιπών ταμειών
Δευ, 21/02/2022 - 16:06

Το Επιμελητήριο Χίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου και το Σωματείο του ΕΦΚΑ, ΙΚΑ και λοιπών ταμειών καλούν μέσω ανακοινώσεων τους τα μέλη τους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση  κατά της κλειστής - ελεγχόμενης μεταναστευτικής δομής την Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου, ακολουθούν αναλυτικά τα δελτία τύπου τους:

Επιμελητήριο Χίου: Όλοι μαζί μπορούμε να προασπίσουμε το μέλλον μας

«Καλούμε τις τοπικές επιχειρήσεις να στοιχηθούν με το αυτονόητο αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Χιωτών για τερματισμό της ομηρείας ανθρώπινων ψυχών μέσω της προσφυγικής - μεταναστευτικής κρίσης συμμετέχοντας στην στάση εργασίας την Τετάρτη 23-02-2022 από 12 έως 15:00.

Ας βρεθούμε όλοι μαζί στην Κεντρική Πλατεία της Χίου την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου στις 12 για να ακουσθεί καθαρά η φωνή μας!

Παράκληση να τηρήσουμε τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Σωματείο του ΕΦΚΑ, ΙΚΑ και λοιπών ταμειών: Eνάντια στους σχεδιασμούς κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ένωσης για δημιουργία υπερδομής - φυλακής

«To Δ.Σ του Σωματείου στον ΕΦΚΑ, ΙΚΑ και λοιπών ταμείων καλεί τα μέλη του στην συγκέντρωση την Τετάρτη 23/2/22 στις 12π.μ. στην πλατεία Βουνακίου, που οργανώνει η Περιφέρεια Β. Αιγαίου και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου, ενάντια στους σχεδιασμούς κυβέρνησης - Ε.Ε. για δημιουργία υπερδομής - φυλακής».

Δικηγορικός Σύλλογος Χίου: Οι δικηγόροι της Χίου θα είμαστε όλοι εκεί

«Ο Δ.Σ. Χίου συμμετέχει ενεργά μαζί με τις Αιρετές Αυτοδιοικητικές Αρχές τους λοιπούς φορείς  και συλλόγους του νησιού μας στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 23/02/2022 και δίνει το παρόν στη συγκέντρωση που θα γίνει την δωδεκάτη μεσημβρινή στη πλατεία Βουνακίου Χίου.

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι να προσέλθουν στην συγκέντρωση αυτή προκειμένου όλοι μαζί οι πολίτες του νησιού μας, να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην επιχειρούμενη καταστροφή του μοναδικού "Θόλους" με την επαπειλούμενη εγκατάσταση της δομής σε αυτό καθώς να αντιταχθούμε στα κυβερνητικά σχέδια που θέλουν τη Χίο και τα άλλα νησιά του ΒΑ Αιγαίου ως τόπους αναχαίτισης και συγκράτησης του μεταναστευτικού κύματος προς την Ευρώπη, με την οιονεί παραμονή των προσφύγων - μεταναστών στη περιφέρεια Β. Ανατολικού Αιγαίου η οποία και  καλείται να σηκώσει μόνη το βάρος, μιας αδιέξοδης πολιτικής».

 

           Το Δ.Σ. της ΠΟΑμεΑΒΑ

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Β. Αιγαίου στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση που οργανώνουν οι Φορείς για το προσφυγικό στη Χίο και την Λέσβο.  Καλούμε τα μέλη μας στις κινητοποιήσεις ενάντια στις διώξεις των νησιωτών στην Πλατεία Ν. Πλαστήρα (Βουνακίου) στη Χίο στις 12μ. και στη Λέσβο στις  12μ.

 

            Καλούμε τους Φορείς- μέλη μας να πάρουν αποφάσεις στήριξης στους συμπολίτες μας που αγωνίστηκαν για να μη μετατραπούν τα νησιά μας σε φυλακές προσφύγων και μεταναστών της ΕΕ και των κυβερνήσεων και σήμερα διώκονται. Η καταστολή δεν θα περάσει, θα συναντήσει και πάλι το τείχος των νησιωτών.

 

Η κυβέρνηση πριν δύο χρόνια έστειλε τα ΜΑΤ και με τη βία  έσπαζαν και προσέβαλλαν, ενώ πρόσφατα επιχείρησε να αποβιβάσει μηχανήματα για την κατασκευή νέας δομής- φυλακής, χωρίς επιτυχία.  Αποδείχθηκε έτσι ότι όταν ο λαός είναι αποφασισμένος για το δίκιο του, τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει!

 

            Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου  δηλώνουμε και πάλι την αντίθεσή μας στον εγκλωβισμό κυνηγημένων ανθρώπων από τους πολέμους. Τα ΑμεΑ και οι οικογένειές μας είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι με τους συνανθρώπους μας, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους, που καταφθάνουν εδώ  άρρωστοι, ανάπηροι από τη φρίκη των πολεμικών επιχειρήσεων για τον πλούτο και τον έλεγχο των χωρών τους. Η κατάσταση αυτή όπως την έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια είναι απαράδεκτη τόσο γι’ αυτούς τους ανθρώπους που θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο όσο και για τους νησιώτες. Το ίδιο απαράδεκτο όμως είναι και το γεγονός ότι η κυβέρνηση αγνοεί την καθολική θέληση των νησιωτών για να κλείσει άμεσα η ΒΙΑΛ, να απεγκλωβιστούν οι άνθρωποι αυτοί από τα νησιά και να μη δημιουργηθεί καμιά νέα δομή φυλακή στη Χίο, ούτε στο Θόλος, ούτε πουθενά.

            Τα  Άτομα με αναπηρία γνωρίζουμε από πρώτο χέρι αυτή την πολιτική. Είναι η ίδια που με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων επέφερε τις τραγικές συνέπειες από την πανδημία, την άρνηση στελέχωσης των υποδομών υγείας στα νησιά, την εξοντωτική κατάσταση στο εισόδημά μας, που γεννά την ακρίβεια, τις αλλεπάλληλες περικοπές των μνημονίων και όχι μόνο… Τα δισεκατομμύρια ευρώ μπορεί να κυκλοφορούν σε χορό επενδύσεων, όμως δεν περισσεύουν για τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα Ειδικά Σχολεία. Οι υποδομές για την αναπηρία θεωρούνται κόστος.

 

            Τα Άτομα με αναπηρία έχουν φωνή! Δεν αποδέχονται αυτή την κατάσταση. Δεν ανεχόμαστε την πολιτική που γεννά, την ανέχεια, τον πόλεμο και τις απειλές, την προσφυγιά. Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους φορείς τους νησιού για να καταργήσουμε τις εξοργιστικές διώξεις σε βάρος εκείνων που βρεθήκαμε δίπλα τους στις μεγάλες κινητοποιήσεις πριν δυο χρόνια, μέχρι και σήμερα.

 

 Παλεύουμε για το δίκιο μας και θα νικήσουμε!

To Σωματείο εμποροϋπαλλήλων 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ – ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

23 Φλεβάρη όλοι στη συγκέντρωση στην Πλατεία της Χίου 12:00ΠΜ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12:00- 15:00 ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

            Κυβέρνησης και ΕΕ δεν θα μετατρέψουν το νησί μας σε φυλακή κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών. Ούτε στο Θόλος, ούτε πουθενά! Στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν είναι τα νησιά!   

            Ο αγώνας για τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών προς τις χώρες προορισμού τους, συνεχίζεται. Είναι ταυτόχρονα αγώνας αλληλεγγύης και υπεράσπισης των προσφύγων και των νησιωτών. Κυβέρνηση και ΕΕ θα πάρουν και πάλι αποστομωτική απάντηση. Δεν μας σταμάτησαν με τα ΜΑΤ. Δεν θα μας σταματήσουν ούτε και με τις απαράδεκτες διώξεις που τώρα ασκούν σε Λέσβο και Χίο απέναντι σε πολίτες, αιρετούς, μέλη διοικήσεων σωματείων αλλά και σε φορείς που διοργανώνουν κινητοποιήσεις.

            Πεισμώνουμε ακόμα περισσότερο, γιατί βλέπουμε ότι οι αγώνες αυτά τα δυο χρόνια, μας δίνουν ένα πολύτιμο δίδαγμα: Όταν οι φορείς, τα Σωματεία, ο λαός το αποφασίσουν, έχουν μεγάλη δύναμη να επιβάλλουν το δίκιο τους, κόντρα στους σχεδιασμούς των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Δείχνουν ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε για σωτήρες. Αυτοί που επιχειρούν να μας σταματήσουν  με την τρομοκρατία είναι οι ίδιοι που αφήνουν την υγεία μας στο έλεος της πανδημίας, που μας μιλούν  για τις «αντοχές της οικονομίας», δηλαδή τα κέρδη των λίγων που βρίσκονται μονίμως πάνω από τις ανάγκες των πολλών.

Ο μαζικός και διεκδικητικός αγώνας είναι ο δικός μας μονόδρομος για να όλα όσα έχουμε ανάγκη σήμερα και μας στερούν με την πολιτική τους.

 

            Ο αγώνας μας είναι ο δρόμος ώστε τα δεκάδες εκατομμύρια που δίνουν για να μετατραπεί το νησί μας σε φυλακή της ΕΕ, να πάνε για την κάλυψη των δικών μας αναγκών.

            Ο αγώνας μας είναι ο δρόμος για να απαιτήσουμε μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας την ώρα που η πανδημία καλπάζει, την ώρα που αφήνουν συνειδητά αστελέχωτη την Πρωτοβάθμιο και  Δευτεροβάθμια φροντίδα, δίνοντας αέρα στα πανιά των ιδιωτικών κέντρων.

            Ο αγώνας μας είναι ο δρόμος για να έχουν δασκάλους και σύγχρονες υποδομές τα σχολεία.

            Ο αγώνας μας είναι ο δρόμος για να σταθούμε όρθιοι όταν και το τελευταίο ευρώ εξανεμίζεται, στο πετρέλαιο, το ρεύμα, το σούπερ μάρκετ.

 

Στην επίθεσή τους, ενιαία προτάσσουμε κι εμείς τις διεκδικήσεις μας! Απαιτούμε εδώ και τώρα:

 

u  Να κλείσει τώρα η ΒΙΑΛ. Καμιά δομή – φυλακή της ΕΕ πουθενά στο νησί

u  Άμεσος απεγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα, προς τις χώρες του τελικού προορισμού τους. Να καταργηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και όσες άλλες τους εγκλωβίζουν. Η κυβέρνηση να πιέσει για επιτροπές ασύλου εντός της Τουρκίας με ευθύνη ΕΕ- ΟΗΕ.

u  Να σταματήσουν οι διώξεις όσων αγωνίστηκαν ενάντια στην εισβολή των ΜΑΤ στη Χίο και στην απόπειρα να αποβιβαστούν μηχανήματα για νέο κέντρο – φυλακή την ημέρα των Θεοφανείων καθώς και στη Λέσβο

Ως εδώ με την εγκληματική εγκατάλειψη τη δημόσιας υγείας. Η υγεία του λαού δεν είναι κόστος!

 

-        Μέτρα προστασίας της υγείας από την πανδημία στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία. Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους με ευθύνη του κράτους!

-        Άμεση πλήρης στελέχωση, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

-      Επίταξη του ιδιωτικού τομέα, όπου απαιτείται.

Αρκετά πληρώσαμε – άμεσα μέτρα προστασίας του εισοδήματός μας!

-      Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ.

-      Μειωμένος ΦΠΑ κατά 50% για όλα τα νησιά. Αποσύνδεσή του από το προσφυγικό.

-    Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50%. Κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

-    Μείωση της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κατά 50% και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα λαϊκά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις των φτωχών αυτοαπασχολούμενων.

-    Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς.

-    Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις

-    Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των εργατικών – λαϊκών νοικοκυριών.

 
 

                                             

 

Σχετικά Άρθρα