Και εάν στις Ευρωεκλογές… παρκάρουν και οι ψηφοφόροι κύριε Μητσοτάκη;

Τετ, 29/05/2024 - 06:30

Η εικόνα που συνεχίζουν να αντικρίζουν οι Χιώτες πολίτες.

Τα μηχανήματα μεγάλης τεχνικής εταιρείας, ανενεργά και… παρκαρισμένα, σε ένα εμβληματικό έργο, όπως επέλεξε η κυρίαρχη πολιτική ηγεσία του τόπου εδώ και δεκαετίες, αυτό της επέκτασης του Αεροδρομίου της Χίου.

Παράλληλα δεν μπορεί να ξεχάσει ότι την παραμονή της επίσκεψης του Κυρ. Μητσοτάκη στην Χίο, πραγματοποιήθηκε στον χώρο αποψίλωση και πετάχτηκαν κάποιοι σωροί χαλίκια, θυμίζοντας… Ταξιαρχική επίσκεψη, που ως γνωστόν έχει κάτι από θεατρική παράσταση, στην οποία πάντως συμμετείχε και ο Πρωθυπουργός.

Έτσι ποιός; Αυτός που πέτυχε την Ελληνο – Γαλλική αμυντική συμφωνία, αυτός που θα βάλει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, μαζί με τον Πολωνό συνάδελφο του, θέμα αντιπυραυλικής προστασίας του Αιγαίου και της χώρας, με δαπάνες της Ευρώπης, να βρίσκεται ο ίδιος να συμμετέχει σε μια εν ψυχρώ κοροϊδία του Χιώτικου λαού, που κρατάει μήνες!

Μεγάλος ηγέτης, μεγάλη κοροϊδία, σε μικρό τόπο. Έχει όμως σημασία το μέγεθος του τόπου; Και εάν υπάρχουν τέτοιες δεκάδες μικρές κοροϊδίες, σε δεκάδες τόπους;

 Ας κρατήσουμε όμως το δικό μας παράδειγμα. Και ας αναρωτηθούμε, κυρίως ας αναρωτηθεί η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Τι θα γίνει αν οι ψηφοφόροι κάνουν ότι κάνει και η εργολαβική εταιρεία στο Αεροδρόμιο της Χίου; Παρκάρουν δηλαδή τα κορμιά τους, μην συμμετέχοντας στις Ευρωεκλογές ή μαυρίζοντας τις Κυβερνητικές επιλογές;

Ας ξαναδιαβάσουν το σημείωμα αυτό, την επομένη των Ευρωεκλογών.

Σχετικά Άρθρα