Και το Εργατικό Κέντρο Χίου στην απεργία της Τετάρτης

Για το πολυνομοσχέδιο και τις ανατροπές σε εργασιακά και συνδικαλιστικά ζητήματα
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 30/09/2019 - 14:57

Τη συμμετοχή και του Εργατικού Κέντρου Χίου στην απεργία που έχουν προκηρύξει για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες ανά την Ελλάδα, αντί της ΓΣΕΕ, στην ηγεσία της οποίας βρίσκεται προσωρινή διοίκηση, γνωστοποίησε σήμερα με δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Κώστας Λίνας.

Η 24ωρη απεργία αφορά το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει και αλλαγές σε εργασιακής φύσεως θέματα, όπως το να υπερισχύει σε κάποιες περιπτώσεις η επιχειρησιακή έναντι της κλαδικής ή συλλογικής σύμβασης εργασίας αλλά και συνδικαλιστικά, μεταξύ των οποίων το ηλεκτρονικό "φακέλωμα" των συνδικαλιστών, όπως είπε ο κος Λίνας.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της κινητοποίησης στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης στο Εργατικό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Παρά την απεργία, όπως είπε, μετά τις 4 το απόγευμα στο ΕΚ Χίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά η δράση ενημέρωσης απο το Ινστιτούτο της ΓΣΕΕ με ενημέρωση εργαζομένων από νομικούς για εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα.

Για την ίδια ημέρα στάση εργασίας έχει προκηρύξει και η ΑΔΕΔΥ από τι 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου, ενώ 24ωρες απεργίες έχουν ήδη ανακοινώσει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Τράπεζες.

proti_synantisi_gnorimias_me_toys_proedroys_ton_koinotiton

Σχετικά Άρθρα