Και νέα "λουκέτα" σε υποκαταστήματα τραπεζών;

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11 π.μ. ΑΠΟ ΤΗ ΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 23/07/2021 - 07:53

Το ενδεχόμενο παύσης λειτουργίας κι άλλων υποκαταστημάτων τραπεζών στο νησί μας, θίγει σε ανακοίνωσή της  Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στις 11 το πρωί οργανώνει κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης, χωρίς να αναφέρεται προς το παρόν το ποια υποκαταστήματα αφορά η απόφαση την οποία καταλογίζει στην Κυβέρνηση.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με πρόφαση τον ψηφιακό μετασχηματισμό, αποφασίζει να προχωρήσει στο κλείσιμο αρκετών τραπεζικών υποκαταστημάτων.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει το επόμενο διάστημα να κλείσει 96 υποκαταστήματα σε όλη την χώρα. Η εξέλιξη αυτή θα δημιουργήσει πολλά σοβαρά προβλήματα.

Πολλές αρνητικές συνέπειες από το κλείσιμο των υποκαταστημάτων θα προκληθούν σε ακριτικές, νησιωτικές, και ορεινές περιοχές. Θα προκαλέσει οικονομικό μαρασμό, και θα ανοίξει ακόμα περισσότερο την ψαλίδα οικονομικής ανάπτυξης ανάμεσα στο κέντρο και στη περιφέρεια.

Αυτό αφορά άμεσα και το νησί μας την Χίο, και ιδιαίτερα εκείνες τις περιοχές του νησιού που είναι πολύ μακριά από την πόλη. Το κλείσιμο των υποκαταστημάτων, θα κάνει δυσκολότερη έως και αδύνατη την εξυπηρέτηση των πολιτών που ζουν σε αυτές τις περιοχές.

Επιπλέον θα υπάρξουν προβλήματα σε παραγωγικούς φορείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και σε πολίτες οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στα ψηφιακά μέσα και θα βρεθούν στο περιθώριο.

Δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αντιλαμβάνεται ότι οι τράπεζες είναι συνδεδεμένες με την κοινωνία, και πρέπει να φροντίζουν για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, ειδικά αυτής της κοινωνίας που έχει στηρίξει τις τράπεζες με τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις.

Επίσης το κλείσιμο των υποκαταστημάτων οδηγεί πολλούς υπαλλήλους σε ‘εξαναγκαστική’ εθελούσια έξοδο και απόλυση, με αποτέλεσμα να χάσουν πολλοί εργαζόμενοι την δουλειά τους, και να αυξηθεί η ανεργία.

Στα πλαίσια αυτά, εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου οργανώνουμε την Παρασκευή 23-07-2021 στις 11 το πρωί, κινητοποίηση στη πόλη της Χίου, ενάντια στο κλείσιμο των τραπεζικών υποκαταστημάτων, την συρρίκνωση του τραπεζικού δικτύου, τις απολύσεις και την κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Το κλείσιμο των υποκαταστημάτων ενισχύει τις ανισότητες, δεν θα το επιτρέψουμε. Αγωνιζόμαστε για ένα τραπεζικό σύστημα που θα εξυπηρετεί την κοινωνία, και όχι τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν θα περάσουν».

kai_nea_loyketa_se_nea_ypokatastimata_trapezon

Σχετικά Άρθρα