Και προσφυγή στο ΣτΕ για το φορολογικό καθεστώς στον Κάμπο

Ακούστε το ηχιτικό
Πέμ, 04/10/2018 - 15:58
Ηχητικό απόσπασμα: 

 

Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζει η επιστημονική επιτροπή που συγκρότησαν οι Καμπούσοι για το ζήτημα της φορολόγησης των εκτάσεων τους.

Όπως είπε σε συνέντευξή του στο Ράδιο "Α" ο δικηγόρος και μέλος της Επιτροπής, Κώστας Τριαντάφυλλος, διερευνάται, εκτός των άλλων, η περίπτωση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας μέσω φορέων του δημοσίου (π.χ. Δήμος ή Νοσοκομείου) που είναι ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας στην περιοχή.

Μετά τη χθεσινή συγκέντρωση στο Κέντρο "Γ. Καλουτάς" εκείνο που προέχει, είπε ο κ. Τριαντάφυλλος είναι η συνάντηση με την Υφυπουργό Οικονομικών, κα Παπανάτσιου, στην κατεύθυνση αναστολής των ειδοποιητηρίων προς Καμπούσους, ενώ επιδιώκεται η νομοθετική ρύθμιση του θέματος, κάτι που ο ίδιος εκτιμά ότι μπορεί να γίνει, επικαλούμενος προβλέψεις που υπάρχουν για άλλες περιοχές οι οποίες είναι σε ειδικό καθεστώς.

Ο κ. Τριαντάφυλλος θύμισε ότι οι Καμπούσοι είχαν ενημερώσει την Υπουργό και πριν από μερικούς μήνες για το θέμα, είχαν υποβάλλει τις προτάσεις τους λαμβάνοντας τη δέσμευση ότι το θέμα θα επανεξεταστεί στην επιτροπή ΕΝΦΙΑ τον Σεπτέμβριο, όμως αντί να γίνει κάτι έλαβαν τα ειδοποιητήρια από τη ΔΟΥ με την προτροπή να δηλώσουν οικόπεδα τις εκτάσεις τους, σε έναν οικισμό, που έχει δυσμενέστερους όρους δόμησης και από εκείνους των ακινήτων εκτός σχεδίου!

Σχετικά Άρθρα