Και στην Χρ. Καλογήρου για τα ολιγομελή των ΕΠΑΛ

Το Περιφερειακό Τμήμα του Βορείου Αιγαίου της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών
Πέμ, 27/09/2018 - 16:15

Επιδιώκοντας και την παρέμβαση της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου στο θέμα της λειτουργίας των ολιγομελών Τμημάτων του ΕΠΑΛ, το Περιφερειακό Τμήμα του Βορείου Αιγαίου της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών απέστειλε στην Χρ. Καλογήρου και το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου έγγραφο στο οποίο αναφέρεται αναλυτικά στη μη έγκριση των 3 ολιγομελών τμημάτων στο 1ο ΕΠΑΛ Χίου και στο Εσπερινό ΕΠΑΛ.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων « Το φαινόμενο της μη έγκρισης τμημάτων, τομέων και ειδικοτήτων στην Β΄ & Γ΄ τάξη ΕΠΑ.Λ. στο Βόρειο Αιγαίο και ειδικά στη Χίο,  θα οδηγήσει:

  • μαθητές/τριες, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την Β΄ τάξη να μεταφέρονται σε άλλο σχολείο από αυτό που έχουν επιλέξει, με αποτέλεσμα ή την αναγκαστική αλλαγή τομέα ή την αναγκαστική αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος με πιθανές ψυχολογικές επιπτώσεις καθώς και την επιβάρυνση του δημοσίου με το κόστος μεταφοράς των μαθητών και την αποδυνάμωση της τοπικής κοινωνίας.
  • μαθητές/τριες της Β΄τάξης τομέα των ΕΠΑ.Λ. καθώς και ενήλικες εργαζόμενους που παρακολουθούν το μοναδικό Εσπερινό ΕΠΑΛ στη Χίο σε στρεβλό επαναπροσανατολισμό με αποτέλεσμα την απώλεια ετών παρακολούθησης της ειδικότητας που δεν θα είναι σε θέση να ολοκληρώσουν ή την εγκατάλειψη τελικά της συνέχειας των σπουδών τους.
  • μαθητές/τριες που παρακολουθούν μοναδικές ειδικότητες στην Γ΄ τάξη σε ΕΠΑΛ της Χίου να μην είναι σε θέση να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν την φοίτησή τους στις ειδικότητες που έχουν επιλέξει.»

Σχετικά Άρθρα