Και τώρα... Φώτα του «Πελαγίτη» στη Μυτιλήνη

Πέμ, 06/01/2022 - 14:18

Δεν έδεσε τελικά ούτε στο λιμάνι της Χίου το πλοίο «Πελαγίτης» το οποίο μετέφερε μηχανήματα της αναδόχου εταιρείας του έργου της νέας Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής.

Μέλη της Επιτροπής Αγώνα Αιρετών και κατοίκων και πολίτες απέτρεψαν αρχικά την αποβίβαση των μηχανημάτων στα Μεστά και στη συνέχεια στην πόλη της Χίου καταλαμβάνοντας τον περίκλειστο χώρο του λιμανιού και μη επιτρέποντας την πρόσδεση του πλοίου.

Δεδομένης αυτής της κατάστασης το πλοίο που δεν είναι ναυλωμένο αποκλειστικά για τη μεταφορά των μηχανημάτων αλλά μεταφέρει και άλλα εμπορεύματα ξεκίνησε για το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Ήδη με ανακοίνωση του το Παλλεσβιακό Εργατουπαλληλικό Κέντρο καλεί σε συγκέντρωση στο λιμάνι της Μυτιλήνης στις 2 το μεσημέρι. «Καλούμε τους εργαζόμενους και τους φορείς της Λέσβου σε ξεσηκωμό.

Οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης για τη δημιουργία νέων κέντρων φυλακών δεν θα περάσουν. Οι τοπικές κοινωνίες τόσο της Λέσβου όσο και της Χίου έχουν ήδη αποφανθεί: Καμιά δομή, ούτε κλειστή - ούτε ανοιχτή» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Τους προειδοποιούμε! Μην διανοηθούν να αποβιβάσουν τα μηχανήματα στη Μυτιλήνη.

Ο λαός της Λέσβου τους περιμένει! Είμαστε εδώ για να το αποτρέψουμε!» καταλήγει η ανακοίνωση του Παλλεσβιακού Εργατουπαλληλικού Κέντρου. Ανάλογες προσκλήσεις διακινούνται και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: To Νησί

 

Σχετικά Άρθρα