Χίος, Τρίτη 7 Ιουλίου

Κάλεσμα φορέων για τη συγκέντρωση στην πλατεία

Τρί, 25/02/2020 - 10:54

Κάλεσμα στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 11 στην πλατεία απευθύνει η ΟΕΒΕ Χίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου που πήρε απόφαση τα μαγαζιά να κλείσουν από τις 11 π.μ., η συντονιστική επιτροπή πολιτών και αιρετών Χίου, και η ΕΛΜΕ που σημειώνει ότι πέρα  από τη διευκολυντική στάση 8.00-11.00 της Ένωσης,  έχει κηρυχθεί στάση εργασίας για το υπόλοιπο του ωραρίου από το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Χίου.

Αναλυτικά  ΟΕΒΕ στο κάλεσμά της σημειώνει:

"Μετά τα απαράδεκτα γεγονότα βίας που διαδραματίστηκαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας όπου τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε πολίτες αναίτια με ρήψη δακρυγόνων και
βομβών κρότου λάμψης , είδαμε για ακόμη μια φορά το πρόσωπο της Κυβέρνησης! Έστειλε διμοιρίες των ΑΤ να υποτάξουν το νησί μας για πετύχουν το στόχο τους, τη δημιουργία γιγάντιων φυλακών ψυχών!

Κατόπιν τούτου, η Ο.Ε.Β.Ε. Χίου καλεί τα σωματεία- μέλη της, έμπορους, βιοτέχνες, ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, όλους τους Χιώτες, να κλείσουν τα καταστήματα
τους και να δώσουν το παρών ΣΗΜΕΡΑ στις 11.00 στην πλατεία Βουνακίου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας!
Η βία δε θα περάσει!"

Σχετικά Άρθρα

Τοποθέτηση Α. Μιχαηλίδη στη Βουλή στην Επίκαιρη Επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό
Τρί, 07/07/2020 - 11:21
Α. Μιχαηλίδης

H πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό, και ειδικά όσον αφορά το σκέλος της Υγείας, αποπνέει ένα χαρακτήρα αδιαφορίας ή και αναλγησίας, ανέφερε χθες κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Όπως είπε, το παραπάνω αποτυπώνεται σε πλήθος αναφορών και αποφάσεων ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών που επικρίνουν τις επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ, εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα.

Σημείωσε ενδεικτικά την υπολειτουργία των ιατρείων έξω από τα ΚΥΤ των νησιών, τα οποία υποτίθεται είναι υπεύθυνα για τον έλεγχο των διαμενόντων, ρωτώντας ευθέως τον κ. Μηταράκη – χωρίς να πάρει απάντηση – αν αυτήν τη στιγμή υφίσταται στελεχωμένο ιατρείο έξω από τη ΒΙΑΛ. Υπενθύμισε, επιπροσθέτως, ότι είναι ελάχιστη η ενίσχυση με προσωπικό των νοσοκομείων των νησιών, όπου - όπως τόνισε-  η κυβέρνηση έχει επιλέξει να εγκλωβίσει χιλιάδες αιτούντες άσυλο, οι οποίοι αυτονόητα έχουν υγειονομικές ανάγκες.

Χαρακτήρισε ως «οπλισμένη υγειονομική νάρκη» την κατάσταση στη ΒΙΑΛ, παρά τις προσπάθειες του Δήμου Χίου, καλώντας τον κ. Μηταράκη να την επισκεφθεί για να διαπιστώσει ότι εκεί διαβιούν άνθρωποι ανάμεσα σε τρωκτικά και τόνους σκουπιδιών.

Υπενθύμισε, τέλος, στον κ. Μηταράκη ότι "όχι μόνο οι προεκλογικές εξαγγελίες του για κλείσιμο της ΒΙΑΛ έχουν πάει περίπατο, αλλά και ότι οι αποζημιώσεις που έχουν αιτηθεί οι κάτοικοι του Χαλκειούς για το 2019 δεν έχουν ως τώρα ικανοποιηθεί, ενώ εκείνες που αφορούν το τρέχον έτος δεν έχουν καν καταχωρηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου".

Όπως σημείωνει δελτίο Τύπου του βουλευτή, "ουδεμία συγκεκριμένη απάντηση παρείχε ο κ. Μηταράκης και επ’ αυτού του ζητήματος".

mihailidis_6-7-20_syzitisi_gia_to_prosfygiko_-_epikairi_eperotisi