«Κάποιοι βυθίζουν τον τουρκικό στόλο με φρεγάτες που… δεν έχουν έρθει ακόμη»…

Τετ, 18/01/2023 - 16:25

"Είναι λάθος να δημιουργούν ορισμένοι αναλυτές κλίμα ότι ήδη με 10 Ραφάλ η ισορροπία δυνάμεων είναι συντριπτικά υπέρ της Ελλάδας... Κάτι που διαψεύδουν έγκυρα ινστιτούτα αμυντικών μελετών στις ετήσιες εκδόσεις τους. Και ας σταματήσουν κάποιοι απόστρατοι ναύαρχοι να... βυθίζουν τον τουρκικό στόλο με φρεγάτες που... δεν έχουν έρθει ακόμη...".

Αυτό είπε στο δελτίο ειδήσεων του BLUE SKY με τη Λίνα Κλείτου ο Κώστας Μαρδάς.

Και ο Χιώτης δημοσιογράφος συνέχισε:

«Το παραμύθι που έλεγαν αναλυτές ότι η Τουρκία - λόγω Μενέντεζ - δεν θα πάρει αμερικανικά F 16. τελειώνει αργά ή γρήγορα, αφού ήδη ο Μπάιντεν εισηγείται στο κογκρέσο την πώληση 40 και τον εκσυγχρονισμό 80, σύνολο 120 !..Και μόνο η πρόταση συνιστά παραβίαση του νόμου για το εμπάργκο, που απαγορεύει όχι μόνο κάθε πώληση όπλων, οπλικών συστημάτων, τεχνολογίας αλλά και παροχή δανείων από αμερικανικές τράπεζες για αγορά αμυντικού υλικού στην Τουρκία λόγω των ρωσικών S 400...».

Και ο δημοσιογράφος κατέληξε:

«Mακάρι να περάσει του Μενέντεζ... Αλλά μην ξεχνάμε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει το τελικό συνταγματικό βέτο, κόντρα στο δικαίωμα κράτησης αιτήματος πώλησης όπλων του μεγάλου φιλέλληνα Γερουσιαστή».

 

Ακολουθεί η ανάλυσή του στο χρόνο 41.00 του βίντεο

https://blueskytv.gr/2023/01/%ce%b4%ce%b5%ce%bb%cf%84%ce%af%ce%bf%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%ae%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd-17-1-23/

 

Σχετικά Άρθρα