Καρά Τεπέ: Καταστροφές από την σφοδρή βροχόπτωση - Πλημμύρισαν δεκάδες σκηνές στον καταυλισμό

Λίμνασαν τρεις από τις δεκαπέντε οριοθετημένες περιοχές της δομής
Παρ, 09/10/2020 - 16:20

Η χθεσινή κακοκαιρία στη Λέσβο προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ στην Λέσβο, με δεκάδες σκηνές προσφύγων να πλημμυρίζουν από τη σφοδρή νεροποντή.

Στο προσωρινό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Μαυροβούνι Λέσβου λίμνασαν τρεις από τις συνολικά δεκαπέντε οριοθετημένες περιοχές της δομής και υπολογίζεται ότι περίπου 80 από τις 1.100 σκηνές πλημμύρισαν.

Σήμερα, οι υπηρεσίες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που επιχειρούν στο πεδίο, σε συνεργασία με εθελοντές της Κοινωνίας των Πολιτών αναλαμβάνοντας τη μεταφορά των διαμενόντων, από τις σκηνές που πλημμύρισαν, σε κοινόχρηστους χώρους (rub halls) όπου και θα παραμείνουν μέχρι νεωτέρας.

Παράλληλα, γίνεται διανομή αδιάβροχων καλυμμάτων προκειμένου να ενισχυθούν οι οροφές των σκηνών και οριοθετούνται οι περιοχές που θα γίνουν αναγκαστικά έργα αποστράγγισης. Οι δεκάδες σκηνές που πλημμύρισαν είτε θα αποκατασταθούν είτε θα καταργηθούν.

Από την δομή υπολογίζεται πως έχουν ήδη αποχωρήσει 2.500 πρόσφυγες - μετανάστες και ακόμα 1.300 αναμένεται να αποχωρήσουν για μετεγκατάσταση στο εξωτερικό.

Σχετικά Άρθρα