Χίος, Κυριακή 17 Νοεμβρίου

Κάρματζης σε Κτηματολόγιο: Να γίνουν αιτήσεις διορθώσεων και για πρώην Δ. Ανέμωνα

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 21/10/2019 - 15:58

Mε επιστολή του προς την «Ελληνικό Κτηματολόγιο» ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, ζητά να κατατεθούν αιτήσεις κτηματολογίου για διορθώσεις επί λαθών που είχαν γίνει στην κτηματογράφηση στον πρώην Δήμο Ανέμονα, διαδικασία που είναι ήδη σε εξέλιξη για τον πρώην Δήμο Ιωνίας.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Ως γνωστόν στους πρώην Δήμους Ιωνίας και Ανέμωνα του Δήμου Χίου, το έτος 2012 είχαν κατατεθεί αιτήσεις στο πρώην Δημαρχείο των Νενήτων, για την διόρθωση των λαθών του κτηματολογίου. Η όλη διαδικασία υποστηρίχθηκε από την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε και τον Δήμο Χίου. Σε αυτή τη βάση και σύμφωνα με τα κριτήρια της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε, προσδιορίστηκαν πολλές κτηματολογικές ενότητες, ενώ προκειμένου να γίνει ο επαναπροσδιορισμός της θέσεως και των ορίων τους, ορίστηκε ανάδοχος του έργου, έπειτα από τις δημοπρασίες που έγιναν από την υπηρεσία σας.

Το έτος 2019 εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος στο πρώην Δημαρχείο των Νενήτων και συνεχίζει μέχρι σήμερα το έργο που του έχει ανατεθεί. Ωστόσο, οι εργασίες που εκτελούνται σήμερα, κατά 90% πραγματοποιούνται στις περιοχές του πρώην Δήμου Ιωνίας, αφήνοντας εκτός τις περιοχές του πρώην Δήμου Ανέμωνα. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η δημιουργία τεράστιου προβλήματος για τους  κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι νιώθουν ιδιαίτερα αδικημένοι.

Ως εκ τούτου, προτείνουμε να αξιοποιηθούν τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν το έτος 2012 και να οργανωθεί ξανά η υποδοχή των αιτήσεων των κατοίκων  για τις οποίες έχουν διαπιστωθεί λάθη στα γεωτεμάχια τους. Ο Δήμος Χίου μπορεί να συνεργαστεί μαζί σας για την καλύτερη οργάνωση αυτού του εγχειρήματος, καθότι είναι επιτακτική η ανάγκη να δοθεί τέλος σε ένα πρόβλημα που χρονίζει από την πρώτη κτηματογράφηση που έγινε το έτος 1997».

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 16/11/2019 - 07:30

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ο οδηγός που εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του που έπεσε χθες στο λιμάνι της Μυτιλήνης, με Πυροσβεστική, Δύτες, Λιμενικό και ΕΚΑΒ που επιχείρησαν στο σημείο να κάνουν λόγο για πνιγμό.

Σύμφωνα με το "Νησί" πρόκειται για 76χρονο από την περιοχή της Άγρας που εγκλωβίστηκε σε αυτοκίνητο Opel Corsa χρώματος μαύρου και ανασύρθηκε νεκρός.

Το αυτοκίνητο είχε αναποδογυρίσει και οι δύτες επενέβησαν στο «Γ» που σχηματίζει το τελωνείο στο λιμάνι της Μυτιλήνης και κινήθηκαν άμεσα, όσο επέτρεπε η θολότητα του νερού, αλλά και η κατάσταση του αυτοκινήτου.