Καταγγελία Χιακής Συμπολιτείας για fake news από το Δήμαρχο

Δευ, 03/01/2022 - 13:09

"Πρωταθλητή των fake news", χαρακτηρίζει το Δήμαρχο Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη η δημοτική παράταξη της "Χιακής Συμπολιτείας σχολιάζοντας ανάρτησή του στην οποία παρουσιάζονταν φωτογραφίες από επεισόδια με μετανάστες.

Αναλυτικά σημειώνει:

"Όταν στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο καταγγείλαμε ότι ο Δήμαρχος Χίου με την τακτική του συμβάλει στον εκφασισμό και καλλιεργεί τη ρατσιστική ρητορική στην τοπική κοινωνία δεν περιμέναμε ότι θα δικαιώσει τόσο γρήγορα την τοποθέτησή μας. Σε ανάρτηση του στο Facebook, o Δήμαρχος απευθύνεται στα ξενοφοβικά στερεότυπα κι επιχειρεί για μια ακόμα φορά να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει τους πολίτες, χρησιμοποιώντας ανερυθρίαστα φωτογραφίες προσφύγων από άλλες περιοχές, παρουσιάζοντας τους ως απειλητικό όχλο.

Φαίνεται ότι επειδή δεν του βγαίνει ο κοινός σχεδιασμός με τον κ. Μηταράκη για το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Θόλος, έχει επιλέξει τον κατήφορο της φτηνής προπαγάνδας και των fake news. Η προσπάθεια αυτή θα ήταν απλά γελοία αν δεν ήταν επικίνδυνη. Το δημοτικό συμβούλιο, τα τοπικά συμβούλια, πλήθος τοπικών φορέων και πολιτών έχουν τοποθετηθεί συγκεκριμένα και ξεκάθαρα. Όσο κι αν προσπαθούν Μηταράκης - Κάρμαντζης να θολώσουν τα νερά".

Σχετικά Άρθρα