Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου

Λόγω εξελίξεων στο προσφυγικό - μεταναστευτικό
Παρ, 21/02/2020 - 06:12

Στις 6 μ.μ. συγκαλείται τελικά, με τη διαδικασία του κατεπειγόντος, το δημοτικό συμβούλιο Χίου, με νέα πρόσκληση του Προέδρου του Σώματος, Παύλου Καλογεράκη,  και με μοναδικό θέμα το «Μεταναστευτικό-Προσφυγικό».

Όπως αναφέρει, το κατεπείγον οφείλεται στο γεγονός ότι προέκυψαν επείγουσες εξελίξεις επί του θέματος.

Να σημειώσουμε την σύγκλιση της συνεδρίασης νωρίτερα απ'ότι είχε προγραμματιστεί είχε ζητήσει αρχικά ο συνδυασμός του Γιάννη Καραβασίλη και στη συνέχεια στο αίτημα συνηγόρησαν και άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Όπως είπε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης "Χίος Μπροστά" είναι αναγκαίο το Σώμα να εξετάσει την πορεία όσων είχαν αποφασιστεί στην προηγούμενη συζήτηση του θέματος, μετά την επίταξη στο Αίπος (νομική προσφυγή, συνδρομή ΤΕΕ).

Παρόλο που εκτιμά πως από την Κυβέρνηση υπάρχει χαρακτηριστική αδράνεια, οπότε είναι πιθανόν κι αυτά που ανακοινώθηκαν για τις υπερδομές να μη γίνουν, τόνισε ότι ο Δήμος πρέπει να είναι έτοιμος να δράσει σε περίπτωση που επιχειρηθεί να ξεκινήσουν εργασίες στο Αίπος και μίλησε για δυναμικές κινητοποιήσεις με στόχο να αποτραπούν ενέργειες που έρχονται να παγιώσουν ένα προσφυγικό προφίλ στο νησί μας.

 

Σχετικά Άρθρα