Χίος, Τρίτη 2 Ιουνίου

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου

Λόγω εξελίξεων στο προσφυγικό - μεταναστευτικό
Παρ, 21/02/2020 - 06:12

Στις 6 μ.μ. συγκαλείται τελικά, με τη διαδικασία του κατεπειγόντος, το δημοτικό συμβούλιο Χίου, με νέα πρόσκληση του Προέδρου του Σώματος, Παύλου Καλογεράκη,  και με μοναδικό θέμα το «Μεταναστευτικό-Προσφυγικό».

Όπως αναφέρει, το κατεπείγον οφείλεται στο γεγονός ότι προέκυψαν επείγουσες εξελίξεις επί του θέματος.

Να σημειώσουμε την σύγκλιση της συνεδρίασης νωρίτερα απ'ότι είχε προγραμματιστεί είχε ζητήσει αρχικά ο συνδυασμός του Γιάννη Καραβασίλη και στη συνέχεια στο αίτημα συνηγόρησαν και άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Όπως είπε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης "Χίος Μπροστά" είναι αναγκαίο το Σώμα να εξετάσει την πορεία όσων είχαν αποφασιστεί στην προηγούμενη συζήτηση του θέματος, μετά την επίταξη στο Αίπος (νομική προσφυγή, συνδρομή ΤΕΕ).

Παρόλο που εκτιμά πως από την Κυβέρνηση υπάρχει χαρακτηριστική αδράνεια, οπότε είναι πιθανόν κι αυτά που ανακοινώθηκαν για τις υπερδομές να μη γίνουν, τόνισε ότι ο Δήμος πρέπει να είναι έτοιμος να δράσει σε περίπτωση που επιχειρηθεί να ξεκινήσουν εργασίες στο Αίπος και μίλησε για δυναμικές κινητοποιήσεις με στόχο να αποτραπούν ενέργειες που έρχονται να παγιώσουν ένα προσφυγικό προφίλ στο νησί μας.

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 02/06/2020 - 09:53

Την πορεία εκτέλεσης των εργασιών για την κατασκευή των δικτύων άρδευσης του Κάμπου από το Φράγμα Κόρης Γεφύρι, δημοσιοποιεί ο Προεδρος της ΔΕΥΑΝΧ, Βασίλης Μυριαγκός, σημειώνοντας ότι όταν λειτουργήσει το φράγμα  θα μπορεί  να αρδεύει καθαρή έκταση 100 εκταρίων (1 εκτάριο = 10 στρέμματα),  δηλαδή 1.120 στρεμμάτων!

Να σημειωθεί ότι αυτήν την περίοδο εργασίες εκτελούνται στην οδό Χρήστου.

Όπως σημειώνει ο Βασίλης Μυριαγκός η ΔΕΥΑΝΧ εξασφάλισε τις απαραίτητες πιστώσεις από ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου για την κατασκευή των δικτύων, ωστόσο το πότε θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του φράγματος, είναι ευθύνη άλλων φορέων, που ελπίζει να δώσουν λύση το συντομότερο δυνατόν, σε ένα έργο που έπρεπε να είχε τελειώσει χτες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Να θυμίσουμε, ότι για το φράγμα, σύμφωνα με δηλώσεις του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, από ενημέρωση που είχε από το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επίκειται εξειδικευμένη μελέτη που θα υποδείξει αν και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να ολοκληρωθεί και να καταστεί λειτουργικό.