Χίος, Σάββατο 28 Μαρτίου

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου

Λόγω εξελίξεων στο προσφυγικό - μεταναστευτικό
Παρ, 21/02/2020 - 06:12

Στις 6 μ.μ. συγκαλείται τελικά, με τη διαδικασία του κατεπειγόντος, το δημοτικό συμβούλιο Χίου, με νέα πρόσκληση του Προέδρου του Σώματος, Παύλου Καλογεράκη,  και με μοναδικό θέμα το «Μεταναστευτικό-Προσφυγικό».

Όπως αναφέρει, το κατεπείγον οφείλεται στο γεγονός ότι προέκυψαν επείγουσες εξελίξεις επί του θέματος.

Να σημειώσουμε την σύγκλιση της συνεδρίασης νωρίτερα απ'ότι είχε προγραμματιστεί είχε ζητήσει αρχικά ο συνδυασμός του Γιάννη Καραβασίλη και στη συνέχεια στο αίτημα συνηγόρησαν και άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Όπως είπε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης "Χίος Μπροστά" είναι αναγκαίο το Σώμα να εξετάσει την πορεία όσων είχαν αποφασιστεί στην προηγούμενη συζήτηση του θέματος, μετά την επίταξη στο Αίπος (νομική προσφυγή, συνδρομή ΤΕΕ).

Παρόλο που εκτιμά πως από την Κυβέρνηση υπάρχει χαρακτηριστική αδράνεια, οπότε είναι πιθανόν κι αυτά που ανακοινώθηκαν για τις υπερδομές να μη γίνουν, τόνισε ότι ο Δήμος πρέπει να είναι έτοιμος να δράσει σε περίπτωση που επιχειρηθεί να ξεκινήσουν εργασίες στο Αίπος και μίλησε για δυναμικές κινητοποιήσεις με στόχο να αποτραπούν ενέργειες που έρχονται να παγιώσουν ένα προσφυγικό προφίλ στο νησί μας.

 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 28/03/2020 - 09:32

«Τα μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα μας θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από τις 6 Απριλίου».

 

Αυτό ανακοίνωσε μιλώντας σε εκπομπή του OPEN TV, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι η κατάσταση στη χώρα μας είναι αρκετά καλύτερη συγκριτικά με άλλες χώρες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παρθούν όλα τα μέτρα για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός.

Αναφερόμενος στα αντισηπτικά, σημείωσε ότι σύντομα θα λυθεί η κατάσταση με αυτά και τόνισε ότι θα γίνουν τα πάντα για να υπάρχουν και μάσκες στην αγορά.

«Η αισχροκέρδεια είναι κάτι ανήθικο. Γι' αυτό και επέβαλα πρόστιμο 50.000 ευρώ σε συγκεκριμένα εταιρεία. Θα είμαστε αμείλικτοι με την αισχροκέρδεια», ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι την εντολή για απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας και μετακίνησης πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 23 Μαρτίου είχε ανακοινώσει με διάγγελμά του την περασμένη Κυριακή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

CNN.gr