Χίος, Σάββατο 8 Αυγούστου

Κλειστά κέντρα στα νησιά προτείνουν οι αιρετοί στο Β. Αιγαίο

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Κ. Μουτζούρη - Συνέντευξη στο Ράδιο "Αλήθεια" του Δημάρχου Χίου, Στ. Κάρμαντζη
Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 04/09/2019 - 13:55
Ηχητικό απόσπασμα: 

Ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά η σύσκεψη που ξεκίνησε από τις 9 το πρωί στην περιφέρεια, με πρωτοβουλία του νέου Περιφερειάρχη Β. Βορείου Αιγαίου για το προσφυγικό - μεταναστευτικό, παρουσία των δημάρχων όλων των νησιών και υπηρεσιακών παραγόντων, η οποία κατέληξε σε ένα ψήφισμα με τα αιτήματα για τη διαχείριση της κρίσης, μεταξύ στα οποία η αποσυμφόρηση των νησιών, οι επαναπροωθήσεις, η φύλαξη των συνόρων, το κλείσιμο των υπαρχόντων ΚΥΤ, και η δημιουργία νέων όπου θα παραμένει διαχειρίσιμος αριθμός προσφύγων - μεταναστών.

Όπως είπε στο Ράδιο "Α" ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, από τα βασικά ζητούμενα είναι τα κέντρα να λειτουργήσουν ως κλειστές δομές.

Παράλληλα σημείωσε ότι η απόφαση ελήφθη ομόφωνα ενώ ειδικότερα για τη ΒΙΑΛ επανέλαβε αυτό που είχε και χθες ότι το κέντρο πρέπει να κλείσει και είναι ευθύνη της Κυβέρνησης να βρει νέο χώρο, σύγχρονο με δυνατότητα παραμονής εκεί 600 με 800 ατόμων.

 

 

H φωτογραφία είναι από το lesvosnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση του Συνδυασμού Σύμπραξη Δημιουργίας
Παρ, 07/08/2020 - 18:21

Όταν ένα ανιδιοτελές και αυθόρμητο κάλεσμα  προς άξιους  και εργατικούς δημοτικούς συμβούλους για κοινή δράση και δημιουργικό έργο, μια ενωτική προσπάθεια ώστε κάθε μέρα, οι Χιώτισσες και οι Χιώτες  να βλέπουν κάτι νέο, όμορφο και λειτουργικό που θα αναβαθμίζει την ποιότητα της καθημερινότητάς τους, ορίζεται αποστασία, αυτό λέγεται ξεκάθαρη προσπάθεια για διχόνοια του λαού εις βάρος του λαού.

 

Ο Δήμαρχος  Σταμάτης Κάρμαντζης και η δημοτική αρχή- συνεχίζουν αποφασιστικά και δυναμικά   για το κοινό συμφέρον  και για ένα εντελώς διαφορετικό αύριο της Χίου μας  και των πολιτών. Βλέπουν μόνο μπροστά ενωτικά και παραγωγικά, γιατί εν τέλει μόνο αυτό ενδιαφέρει τους συμπολίτες μας.