Χίος, Τετάρτη 13 Νοεμβρίου

Κλειστά κέντρα στα νησιά προτείνουν οι αιρετοί στο Β. Αιγαίο

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Κ. Μουτζούρη - Συνέντευξη στο Ράδιο "Αλήθεια" του Δημάρχου Χίου, Στ. Κάρμαντζη
Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 04/09/2019 - 13:55
Ηχητικό απόσπασμα: 

Ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά η σύσκεψη που ξεκίνησε από τις 9 το πρωί στην περιφέρεια, με πρωτοβουλία του νέου Περιφερειάρχη Β. Βορείου Αιγαίου για το προσφυγικό - μεταναστευτικό, παρουσία των δημάρχων όλων των νησιών και υπηρεσιακών παραγόντων, η οποία κατέληξε σε ένα ψήφισμα με τα αιτήματα για τη διαχείριση της κρίσης, μεταξύ στα οποία η αποσυμφόρηση των νησιών, οι επαναπροωθήσεις, η φύλαξη των συνόρων, το κλείσιμο των υπαρχόντων ΚΥΤ, και η δημιουργία νέων όπου θα παραμένει διαχειρίσιμος αριθμός προσφύγων - μεταναστών.

Όπως είπε στο Ράδιο "Α" ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, από τα βασικά ζητούμενα είναι τα κέντρα να λειτουργήσουν ως κλειστές δομές.

Παράλληλα σημείωσε ότι η απόφαση ελήφθη ομόφωνα ενώ ειδικότερα για τη ΒΙΑΛ επανέλαβε αυτό που είχε και χθες ότι το κέντρο πρέπει να κλείσει και είναι ευθύνη της Κυβέρνησης να βρει νέο χώρο, σύγχρονο με δυνατότητα παραμονής εκεί 600 με 800 ατόμων.

 

 

H φωτογραφία είναι από το lesvosnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 12/11/2019 - 19:29

Είναι τεράστια καταλαμβάνοντας 1,5 στρέμμα. Είναι ορατή από πολύ μακριά και από όλες της πλευρές αν και ο Δήμαρχος Γιώργης Δανιήλ ξεκαθαρίζει, ότι τον ενδιαφέρει κυρίως να την βλέπει η… Αθήνα, εκείνη ντε που επιμένει ότι οι Οινούσσες πρέπει να έχουν ΦΠΑ 24% και να στελεχώνονται με Καθηγητές τον... Νοέμβριο.

Αναφερόμαστε στην μεγάλη πέτρινη σημαία των Οινουσσών, την οποία και θα παρουσιάσουμε αύριο σε σχετικό τηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Μερικές λεπτομέρειες που έχουν σημασία. Η πρωτοβουλία ήταν συλλογική και αυθόρμητη. Συμμετείχαν δεκάδες, κυρίως νέοι καθώς ο λόφος δεν είναι προσβάσιμος, παρά μόνο με οχήματα 4χ4. Χρειάστηκε να κουβαληθούν χιλιάδες πέτρες, να τσιμεντωθούν, για να κρατηθούν από την βροχή και να βαφτούν.