Χίος, Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου

Κ.Μουτζούρης:"Δεν συζητάμε για νέες δομές αν δεν αποσυμφορηθούν τα νησιά"

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΣΚΕΨΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 07/01/2020 - 13:47

«Δεν συζητάμε για κανένα νέο κέντρο αν δεν υπάρχει αποσυμφόρηση των νησιών και αν οι ήδη υπάρχουσες δομές δεν φτάσουν στο  μέτρο που είναι προγραμματισμένα να λειτουργούν», ανέφερε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στην σύσκεψη που πραγματοποίησε, μέσω τηλεδιάσκεψης, με αντιπεριφερειάρχες και δημάρχους των νησιών του Βορείου Αιγαίου ενόψει της  επίσκεψης του στην Αθήνα.

«Μετέφερα στον περιφερειάρχη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που αναφέρει μεταξύ άλλων, το κλείσιμο της ΒΙΑΛ,  την λειτουργία μιας μόνο δομής στην Χίο, χωρητικότητας 500 ανθρώπων, για την οποία το δημοτικό συμβούλιο ,εφόσον μας ζητηθεί,  θα αποφασίσει την περιοχή που θα δημιουργηθεί», ανέφερε  ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης , σχολιάζοντας την σύσκεψη με τον Κώστα Μουτζούρη.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 20/02/2020 - 20:05

Νομοθετική πρωτοβουλία που θα διευκολύνει την άμεση πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, ώστε να ενισχυθούν τα νοσοκομεία των 5 νησιών που δέχονται τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

«Χρειάζονται ενίσχυση και στήριξη, γιατί είναι  φτιαγμένα για να υπηρετούν τους κατοίκους των νησιών. Η πρώτη προτεραιότητα, λοιπόν, είναι αυτοί οι άνθρωποι, οι νησιώτες. Πρέπει να ενισχύσουμε τα νοσοκομεία μας και αυτό θα κάνουμε νομοθετικά, έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Και βεβαίως είμαστε ανθρωπιστές, είμαστε Έλληνες, είμαστε φιλόξενοι και θα στηρίξουμε και τα ΚΥΤ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Όπως είπε ο Β. Κικίλιας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα και εμβολίασε όλα τα παιδιά και εφήβους σε όλα τα ΚΥΤ και στη Μόρια.

Όπως ανέφερε ο υπουργός «έγινε μία πάρα πολύ καλή δουλειά με τα βασικά εμβόλια με τα οποία πρέπει να είναι εμβολιασμένα. [Στέλνουμε] συνέχεια κόσμο, ειδικούς επιστήμονες, γιατρούς, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγους, έτσι ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε μια προσπάθεια που κάνει η χώρα, που δεν είναι καθόλου εύκολη».

Όμως ο υπουργός Υγείας μίλησε και για το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τα καινούργια κέντρα, στα οποία, όπως είπε, θα υπάρχουν πρωτοβάθμιες μονάδες Υγείας που θα εξυπηρετούν όσους διαμένουν σ’ αυτά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ