"Κομματικοποίηση" της Βιβλιοθήκης καταγγέλλει ο Σύριζα

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Χίου
Τρί, 28/03/2023 - 05:37

To ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι δίχως δισταγμό κομματικοποίησαν και την Βιβλιοθήκη "Κοραής", σε αυτήν σημειώνεται:

«Όταν ανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του, την διακυβέρνηση της χώρας, γρήγορα καταλάβαμε ότι αυτή η κυβέρνηση επαναφέρει όλες εκείνες τις παθογένειες που έβλαψαν στο παρελθόν την χώρα.

Πελατειακές σχέσεις, κομματικοί διορισμοί, βαθύ κράτος, και κομματικοποίηση των πάντων.

Κυβέρνηση Μητσοτάκη, κανονικός οδοστρωτήρας που δεν κρατά ούτε τα προσχήματα.

Στο νησί μας, πρόσφατο θύμα της ΝΔ έπεσε η Βιβλιοθήκη ‘Κοραής’. Στην εποχή της ρηχότητας, των εύκολων εντυπώσεων, και της υποτιθέμενης αριστείας, ακόμα και ο Πολιτισμός μπορεί να πέσει θύμα του σκληρού κυβερνητικού κομματισμού.

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκαν τα νέα μέλη του εφορευτικού συμβουλίου της βιβλιοθήκης μας. Επιλέχθηκαν άνθρωποι που οι περισσότεροι δεν έχουν καμία σχέση με την βιβλιοθήκη και γενικότερα με το αντικείμενο του Πολιτισμού, διορίστηκαν με κριτήριο την κομματική τους ταυτότητα και την ιδιότητα τους ως στελέχη του πολιτικού γραφείου του κ. Μηταράκη.

Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να βγαίνει στις στημένες συνεντεύξεις και να δηλώνει ότι δεν πιστεύει στους κομματικούς διορισμούς, και ότι θα πολεμήσει το βαθύ κράτος, στη πραγματικότητα όμως το βαθύ κράτος είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Και αυτό πρέπει να τελειώσει σύντομα».

Σχετικά Άρθρα