Κώστας Μαρδάς: Ερντογάν Χ 3

Τρί, 30/05/2023 - 06:47

«Με τρεις επιταχυντές εθνικισμού και ισλαμισμού θα λειτουργεί στο εξής ο Ερντογάν», είπε ο Κώστας Μαρδάς μιλώντας τη Δευτέρα το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του ΒLUE SKY με τη Λίνα Κλείτου.

Κληθείς να σχολιάσει την επανεκλογή του Τούρκου Προέδρου εξήγησε ότι:

• Ο υπερεθνικιστής Ογάν, ο οποίος τον στήριξε στο δεύτερο γύρο,  του έθεσε ως όρο την εφαρμογή του χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας που διχοτομεί το Αιγαίο.

• Ο άλλος σύμμαχός του Ερμπακάν (υιός) τον δέσμευσε να καταργήσει τον νόμο για την ανεξαρτησία των γυναικών που ψηφίσθηκε ως υποχρέωση για την πορεία ένταξης στην Ε.Ε.

• Το  συνεργαζόμενο Κόμμα της Μεγάλης Ενότητας. που σχετίζεται με την λιβανέζικη θεοκρατική Χεζμπολάχ, του ζήτησε να νομιμοποιήσει στο Σύνταγμα τη μαντήλα.  

Ο Χιώτης δημοσιογράφος εκτίμησε ότι θα συνεχισθεί ο καβγάς Μπάϊντεν - Ερντογάν σαν το σκύλο  με τη γάτα και υπογράμμισε πως ενώ χαρακτήρισε πρόσφατα τον αμερικανό Πρόεδρο «τσαρλατάνο» (για την αρμενική γενοκτονία) εξακολουθεί να έχει την ανοχή των ΗΠΑ όχι μόνο λόγω της συμφωνίας για τα σιτηρά της Ρωσία, αλλά γιατί αφήνει να λειτουργεί απρόσκοπτα τα στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη που διοικεί 300.000 άνδρες εν μέσω του ουκρανικού πολέμου…

Ακολουθεί η πλήρης ανάλυσή του στο χρόνο 07.00 με την αποκλειστική πληροφορία: Ποιος συζητιέται για διάδοχος του Ερντογάν: https://www.youtube.com/watch?v=0U-PPTHV0-8

Σχετικά Άρθρα