Χίος, Κυριακή 31 Μαΐου

 Κώστας Μαρδάς: Ετοιμότητα για δεύτερο χτύπημα Ερντογάν !

Σάβ, 07/03/2020 - 20:05

"Ας ξέρουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες - άνδρες , γυναίκες και παιδιά - ότι μπήκαμε σε μια πολύ μεγάλη κρίση, με απρόβλεπτες διαστάσεις, σύμφωνα με εκτίμηση του πρώην υπουργού Άμυνας και πρώην Αρχηγού ΓΕΕΘΑ επί ΣΥΡΙΖΑ,  Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος μόλις προχθές είπε πως δεν αποκλείει ακόμη και επίθεση της Τουρκίας στην Ελλάδα, αν βρεθεί ο Ερντογάν σε αδιέξοδο στη Συρία".

Με αυτόν τον πρόλογο, άρχισε την ανάλυσή του, καλεσμένος στην εκπομπή "Αταίριαστοι " στον ΣΚΑΪ, την Παρασκευή, ο Κώστας Μαρδάς.

Και, συνέχισε,  αναπτύσσοντας την θέση του για το "απόθεμα" των τριάμισι εκατομμυρίων,  συν άλλο ένα εκατομμύριο ,  βομβαρδισμένων ανθρώπων της Ιντλίμπ , εκτός  από το «απόθεμα» από το Αφγανιστάν και τη Λιβύη. Με 100.000 νεκρούς στρατιώτες, τρομοκράτες και αμάχους από τον αντιτρομοκρατικό πόλεμο των ΗΠΑ που ξεκίνησε το 2001.

« Απόθεμα βομβαρδισμένων που όμως»- όπως υπογράμμισε – « όταν εισβάλλουν  στον Έβρο υπό τα δακρυγόνα , τους πυροβολισμούς και τη διοικητική μέριμνα του τουρκικού κράτους και παρακράτους και μέσω του Αιγαίου,  έχουμε κάθε δικαίωμα να εμποδίσουμε».

Ο συγγραφέας του βιβλίου ΠΡΟ- ΙΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ επεσήμανε: «…Αλλά να τους εμποδίσουμε με τις θεσμικές δυνάμεις του ελληνικού κράτους, που είναι ο Στρατός, η Αστυνομία και η Εθνοφυλακή και όχι με τις καραμπίνες των ακραίων. Οι καραμπίνες είναι για τα πουλιά και όχι τους ανθρώπους. Ο ενθουσιασμός των Ελλήνων για την υπεράσπιση των συνόρων πρέπει να ενταχθεί συντεταγμένα, βάσει του νόμου περί Παλλαϊκής Άμυνας , που ψηφίσθηκε το 1998 , χωρίς να  εφαρμοσθεί...».

Ο Χιώτης δημοσιογράφος , εξήγησε οτι :
«Ο θεσμός αυτός , που προβλέπει την στρατιωτική επανεκπαίδευση όλων των ανδρών , κατά το πρότυπο της σοσιαλ δημοκρατικής Σουηδίας και την προαιρετική εκπαίδευση των γυναικών, πρέπει να προχωρήσει, με δεδομένο ότι ο Ερντογάν επιχειρεί να μας κυκλώσει από το νότο ,  μέσω του τουρκο-λυβικού συμφώνου και με την άσκηση υποβρυχίου πολέμου από το Αιγαίο έως το Ιόνιο, αλλά και με επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ανοιχτά της Ιεράπετρας!».

Και κατέληξε , προειδοποιώντας πως  η Ελλάδα ας είναι έτοιμη και για δεύτερο μέτωπο...

Ακολουθεί το βίντεο με την εκπομπή .
Χρόνος ομιλίας του : 1.00 έως 1.08

https://www.skaitv.gr/e…/enimerosi/atairiastoi/2020-03-06-10

 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 30/05/2020 - 19:27

Ξεπερνάν τους 200 οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στη Λέσβο το Μάϊο. 

Σύμφωνα με το "Νησί" της Μυτιλήνης, μια βάρκα με περίπου 40 με 45 πρόσφυγες - μετανάστες άνδρες γυναίκες και παιδιά (δεν έχει ακόμα γίνει η καταμέτρηση τους) έφτασε στην περιοχή Τσόνια σήμερα Σαββάτο το πρωί.

Στο σύνολο τους παραμένουν στο σημείο της αποβίβασης τους. Αφού ελεγχθούν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δεδομένων των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού covid 19 θα μεταφερθούν στην καραντίνα στα Μεγάλα Θέρμα προκειμένου να τεθούν σε 14ήμερη απομόνωση.

Ας σημειωθεί ότι από τις αρχές Μαΐου στη Λέσβο συνολικά έφθασαν πέντε βάρκες με 173 άτομα.

Η σημερινή έκτη έλευση ανεβάζει σε πάνω από 200 τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται στο νησί και οι οποίοι στο σύνολο τους διαμένουν σε καραντίνα στα Θέρμα ή και στο λιμάνι της Μυτιλήνης!