Χίος, Δευτέρα 3 Αυγούστου

 Κώστας Μαρδάς: Ετοιμότητα για δεύτερο χτύπημα Ερντογάν !

Σάβ, 07/03/2020 - 20:05

"Ας ξέρουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες - άνδρες , γυναίκες και παιδιά - ότι μπήκαμε σε μια πολύ μεγάλη κρίση, με απρόβλεπτες διαστάσεις, σύμφωνα με εκτίμηση του πρώην υπουργού Άμυνας και πρώην Αρχηγού ΓΕΕΘΑ επί ΣΥΡΙΖΑ,  Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος μόλις προχθές είπε πως δεν αποκλείει ακόμη και επίθεση της Τουρκίας στην Ελλάδα, αν βρεθεί ο Ερντογάν σε αδιέξοδο στη Συρία".

Με αυτόν τον πρόλογο, άρχισε την ανάλυσή του, καλεσμένος στην εκπομπή "Αταίριαστοι " στον ΣΚΑΪ, την Παρασκευή, ο Κώστας Μαρδάς.

Και, συνέχισε,  αναπτύσσοντας την θέση του για το "απόθεμα" των τριάμισι εκατομμυρίων,  συν άλλο ένα εκατομμύριο ,  βομβαρδισμένων ανθρώπων της Ιντλίμπ , εκτός  από το «απόθεμα» από το Αφγανιστάν και τη Λιβύη. Με 100.000 νεκρούς στρατιώτες, τρομοκράτες και αμάχους από τον αντιτρομοκρατικό πόλεμο των ΗΠΑ που ξεκίνησε το 2001.

« Απόθεμα βομβαρδισμένων που όμως»- όπως υπογράμμισε – « όταν εισβάλλουν  στον Έβρο υπό τα δακρυγόνα , τους πυροβολισμούς και τη διοικητική μέριμνα του τουρκικού κράτους και παρακράτους και μέσω του Αιγαίου,  έχουμε κάθε δικαίωμα να εμποδίσουμε».

Ο συγγραφέας του βιβλίου ΠΡΟ- ΙΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ επεσήμανε: «…Αλλά να τους εμποδίσουμε με τις θεσμικές δυνάμεις του ελληνικού κράτους, που είναι ο Στρατός, η Αστυνομία και η Εθνοφυλακή και όχι με τις καραμπίνες των ακραίων. Οι καραμπίνες είναι για τα πουλιά και όχι τους ανθρώπους. Ο ενθουσιασμός των Ελλήνων για την υπεράσπιση των συνόρων πρέπει να ενταχθεί συντεταγμένα, βάσει του νόμου περί Παλλαϊκής Άμυνας , που ψηφίσθηκε το 1998 , χωρίς να  εφαρμοσθεί...».

Ο Χιώτης δημοσιογράφος , εξήγησε οτι :
«Ο θεσμός αυτός , που προβλέπει την στρατιωτική επανεκπαίδευση όλων των ανδρών , κατά το πρότυπο της σοσιαλ δημοκρατικής Σουηδίας και την προαιρετική εκπαίδευση των γυναικών, πρέπει να προχωρήσει, με δεδομένο ότι ο Ερντογάν επιχειρεί να μας κυκλώσει από το νότο ,  μέσω του τουρκο-λυβικού συμφώνου και με την άσκηση υποβρυχίου πολέμου από το Αιγαίο έως το Ιόνιο, αλλά και με επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ανοιχτά της Ιεράπετρας!».

Και κατέληξε , προειδοποιώντας πως  η Ελλάδα ας είναι έτοιμη και για δεύτερο μέτωπο...

Ακολουθεί το βίντεο με την εκπομπή .
Χρόνος ομιλίας του : 1.00 έως 1.08

https://www.skaitv.gr/e…/enimerosi/atairiastoi/2020-03-06-10

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 03/08/2020 - 18:38

Σπάνια ευαισθησία...

Συμπολίτης ΑμΕΑ από τον Καταρράκτη ευχαριστεί τον Δήμαρχο Χίου γιατί του υποσχέθηκε μια ράμπα ΑμΕΑ στο χωριό του και αυτό υλοποιήθηκε.

Στο θέμα αναφέρεται και ο Δήμαρχος σε σχετική ανάρτηση του σημειώνοντας: 

"Το είχαμε υποσχεθεί και το πραγματοποιήσαμε.Μια ράμπα για ένα συμπολίτη μας με ειδικές ανάγκες, για να μπορεί να απολαμβάνει την θαλασσα και το μπάνιο του στον Καταρράκτη που διαμένει. Δυσκολή κατασκευη όμως ολοκληρώθηκε όπως βλέπετε στις φωτογραφίες"

Εννοείται βεβαίως ότι η ράμπα είναι δημόσια που σημαίνει ότι όσα ΑμΕΑ επιθυμούν ένα μπάνιο στον Καταρράκτη τώρα μπορούν να το πραγματοποιήσουν.