
Πεσκέσι άνω των 100 δισ. δολαρίων βάζει στο τραπέζι του Τραμπ ο Ερντογάν, είπε ο Κώστας Μαρδάς, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του BLUE SKY με την Άντζυ Σταθάτου (22/9 ).
Αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντησή των δυο ηγετών στον ΟΗΕ και προσεχώς στο Λευκό Οίκο, επεσήμανε ότι, προκειμένου ο Τούρκος Πρόεδρος να πετύχει συμφωνία για να πάρει όχι μόνο τα F16, αλλά και τα F35, δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να αγοράσει η κρατικά ελεγχόμενη Turkish Airways 250 εμπορικά αεροσκάφη Μπόινγκ, που το τελευταίου τύπου κοστολογείται 400 εκατομμύρια δολάρια το ένα!
Μετά ο χιώτης δημοσιογράφος - συγγραφέας αναφέρθηκε στις ρωσικές και τουρκικές παραβιάσεις:
«Για… 12 λεπτά παραβιάσεων τριών πολεμικών αεροσκαφών της Ρωσίας στον εναέριο χώρο της Εσθονίας, συνεδρίασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ για τις χιλιάδες παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, υπάρχει αδιαφορία…».
Παρουσίασε αναλυτικά τις παραβιάσεις της τελευταίας πενταετίας, τονίζοντας ότι ενώ το 2022 οι Τούρκοι πραγματοποίησαν 11. 000 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, το 2024 μηδενίσθηκαν λόγω της προσέγγισης εξ αιτίας των σεισμών στην Ανατολία και της Διακήρυξης των Αθηνών, αλλά φέτος (μέχρι τον Αύγουστο) έγιναν 152.
Όσον αφορά τις παραβάσεις των χωρικών υδάτων, το 2025 (μέχρι τον Αύγουστο) ανήλθαν σε 1.467.
Ακολουθεί η πλήρης ανάλυσή του στο χρόνο 3.22 έως 24.50 του βίντεο που επισυνάπτεται.







































