Κώστας Μαρδάς: Φάουλ Ερντογάν κόντρα στη Διακήρυξη

Κυρ, 28/01/2024 - 20:44

Για το πρώτο φάουλ του Ερντογάν, μόλις λίγες μέρες από την υπογραφή της Διακήρυξης των Αθηνών, στις 7 Δεκεμβρίου 2023, μίλησε ο Κώστας Μαρδάς, καλεσμένος την Κυριακή το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ.

Αφού επεσήμανε ότι πρόκειται για κείμενο ανακωχής που έχει θετικές, αλλά και παρερμηνεύσιμες διατυπώσεις, υπογράμμισε ότι η δήλωση του τούρκου Προέδρου σε προεκλογική συγκέντρωση υποψηφίων δημάρχων στη Σμύρνη -ότι… «συνεχίζει τον αγώνα μετά το ρίξιμο των Ελλήνων στη θάλασσα»- έρχεται σε αντίθεση με τη Διακήρυξη.

Ο χιώτης δημοσιογράφος - συγγραφέας, δείχνοντας στην κάμερα το έγγραφο που υπέγραψαν Μητσοτάκης  Ερντογάν, ανέφερε πως «οι δύο χώρες δεσμεύθηκαν να αποφεύγουν δηλώσεις, πρωτοβουλίες και ενέργειες που διαταράσσουν το κλίμα φιλίας και θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη».

Εξήγησε ότι ο τούρκος πρόεδρος πουλάει προεκλογικό εθνικισμό και σημείωσε πως στον σμυρναίικο δήμο Καρσίγιακα (Κορδελιό) το κεμαλικό κόμμα έλαβε εκεί το ποσοστό ρεκόρ 80% στις προεδρικές - βουλευτικές εκλογές.

Τόνισε ότι, βεβαίως, οι ΗΠΑ δίνουν στην Ελλάδα τα υπέρτερα F-35 και στην Τουρκία τα υποδεέστερα F-16, όμως «η κυβέρνηση θα πρέπει να απευθυνθεί στους Αμερικανούς, ζητώντας τους να συνετίσουν την Άγκυρα, καθώς προβαίνουν σε αυτή την παροχή ενώ η Τουρκία διατηρεί στρατεύματα στη Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και επί 50 χρόνια έχει τον Αττίλα στην Κύπρο!».

Ακολουθεί το βίντεο στο χρόνο 2.59 έως 3.02: https://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/kalimera/2024-01-28-05

Σχετικά Άρθρα