Κώστας Μαρδάς: Φωνή Δένδια - φωνή Ελλάδας!

Δευ, 19/04/2021 - 09:37

«Η φωνή Δένδια κατά Τσαβούσογλου ήταν η φωνή του Έλληνα Πρωθυπουργού! Και πιστεύω και η φωνή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η φωνή των άλλων κομμάτων! Είναι η φωνή της Ελλάδας!.. Γι’ αυτό, οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε την κυβέρνηση απέναντι στον τουρκικό ιμπεριαλισμό!», είπε ο Κώστας Μαρδάς, καλεσμένος το Σάββατο του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ.

Ο χιώτης δημοσιογράφος επεσήμανε ότι πρόκειται για δημόσια αντιπαράθεση υπουργών Εξωτερικών, που είναι πρωτοφανής στα παγκόσμια διπλωματικά χρονικά.

Ανέφερε ότι, εκτός από τις 400 υπερπτήσεις στα ελληνικά νησιά κατά το 2020, που επικαλέσθηκε ο υπουργός Εξωτερικών απαντώντας στον Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, από το 1987, που τηρούνται στοιχεία, οι παράνομοι είσοδοι πολεμικών αεροσκαφών υπερβαίνουν τις 50.000  (υπερπτήσεις νησιών, πολλαπλές παραβιάσεις εθνικού εναερίου χώρου μεταξύ 6- 10 μιλίων και παραβιάσεις του FIR Αθηνών).

Τόνισε ότι ο κ. Δένδιας, μετέφερε στον κ. Μητσοτάκη μήνυμα του Τούρκου Προέδρου για οργάνωση Διάσκεψης Ανατολικής Μεσογείου, όπως το ζήτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση στο κείμενο Συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής, ώστε να συζητηθούν, με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, θέματα ασφάλειας, οικονομικής συνεργασίας, περιβάλλοντος, αλλά και… θαλασσίων ζωνών.

«Αυτή η διατύπωση δίνει το δικαίωμα στον Ερντογάν να ζητήσει και τη συμμετοχή των τουρκοκυπρίων…».   

Και το σλόγκαν του:

«Η Ελλάδα πρέπει να απαντά στην Τουρκία με τη δύναμη του λόγου, αλλά και με τη δύναμη της άμυνας!».

 

Το βίντεο με την παρέμβασή του στο χρόνο 1.29: https://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/kalimera/2021-04-17-05

Σχετικά Άρθρα