Κώστας Μαρδάς: Για την Αγιά Σοφιά, ας γίνουμε Αρμένιοι!

Τετ, 12/05/2021 - 06:32

Ας μιμηθούμε τους Αρμένιους που πέτυχαν την αναγνώριση της γενοκτονίας μετά από επιμονή 106 ετών, είπε την Τρίτη στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΊ, ο Κώστας Μαρδάς, μιλώντας για την επάνοδο  του τεμένους της Αγιάς Σοφιάς σε καθεστώς μουσείου. Επαναλαμβάνοντας την ιδέα του να επιδοθεί η Ελλάδα σε μια εκστρατεία μέσω του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, πρότεινε να ζητήσουμε από την UNESCO και τις τουρκικές αρχές να διαβάζεται το Ευαγγέλιο στις μεγάλες θρησκευτικές εορτές (Χριστούγεννα, Πάσχα, Παναγιάς) χωρίς η λειτουργία αυτή να λαμβάνει πολιτικό ή εθνοφυλετικό χαρακτήρα.

«Πρέπει να αρχίσουμε να ζητούμε και μεις… από τις 24 Ιουλίου του 2020 που με προεδρικό διάταγμα του Τούρκου Προέδρου μετετράπη η Αγιά Σοφιά σε τζαμί, έπρεπε να βομβαρδίσουμε τα 193 κράτη της UNESCO με ψηφίσματα, με διαμαρτυρίες , με ντοκουμέντα!...».

Αναφερόμενος στις αιματηρές συγκρούσεις στην Ιερουσαλήμ, υπογράμμισε ότι «αν δεν υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, ο κύκλος του αίματος θα συνεχισθεί, αφού και το ισραηλινό κράτος και οι εξτρεμιστές της Χαμάς επιδίδονται σε πράξεις τρομοκρατίας».

Επεσήμανε ότι:

«Μια ανάφλεξη μας αφορά άμεσα, διότι , όπως συνέβη στον αραβοϊσραηλινό πόλεμο του 1967 και του 1973, η αμερικανική Βάση της Σούδας έσωσε το Ισραήλ, σύμφωνα με καταθέσεις κορυφαίων αξιωματούχων του Πενταγώνου στο Κογκρέσο… Γι' αυτό μας χρωστάνε!.. Άρα, στις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν για τη νέα συμφωνία, παρ΄ότι οι Βάσεις συνιστούν αναίρεση της εθνικής κυριαρχίας, ως αντάλλαγμα, πρέπει να ζητήσουμε από τις ΗΠΑ στρατιωτική ρήτρα αποτροπής ενός Αττίλα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο». 
 

 

Σχετικά Άρθρα