Κώστας Μαρδάς: Γιατί η Γαλλία μας χρωστάει!

Σάβ, 12/09/2020 - 18:41

«Η στρατηγική συνεργασία Μητσοτάκη - Μακρόν είναι μια ελπίδα, αφού ο Γάλλος Πρόεδρος δεν αποκλείει ακόμη και στρατιωτική δράση έναντι της Άγκυρας και ας μην ξεχνάμε ότι η Γαλλία μας χρωστάει …» είπε ο Κώστας Μαρδάς, καλεσμένος των Αταίριαστων του ΣΚΑΪ , την Παρασκευή.

Και ο συμπατριώτης μας εξήγησε: «Η Ελλάδα έδωσε τη Βάση της Σούδας στην Γαλλία, η οποία βομβάρδισε επί οκτώ μήνες το 2011 τη Λιβύη του δικτάτορα Καντάφι, διαλύοντας το κράτος, με αποτέλεσμα να ξεχυθούν οι πρόσφυγες - μετανάστες και θηριώδης τζιχαντιστές στη Μεσόγειο. Αλήθεια, έχουμε υπολογίσει πόσα δισεκατομμύρια αξίζει αυτή η παροχή; Επιπλέον, πόσοι αναλυτές γνωρίζουν ότι το 2014- 2015, η κυβέρνηση Σαμαρά και μετά Τσίπρα, παραχώρησε στην Γαλλία το Ευρωπαϊκό στρατηγείο της Λάρισας -όχι το ΝΑΤΟϊκό- για στρατιωτικές επιχείρησης στην πρώην αποικία της, ΚεντροΑφρικανική Δημοκρατία, που κινδύνευε από τους τζιχαντιστές, διεξάγοντας επιχειρήσεις με επιτελάρχη τον έλληνα στρατηγό Χρήστο Δρίβα;».

Και υπογράμμισε: «Η χώρα μας, μπορεί να είναι μικρή, αλλά έχει μεγάλη στρατηγική αξία, που πρέπει να την εκμεταλλευόμαστε…».

Για την σύνοδο των επτά Μεσογειακών χωρών στην Κορσική είπε πως, διαβάζοντας το κείμενο, βλέπει κανείς ότι είναι κατώτερο των περιστάσεων, με δεδομένο το βαθμό προσβολής της εθνικής αξιοπρέπειας και  των εν δυνάμει, έστω, κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στην ΑΟΖ του Καστελόριζου, που δεν έχει οριοθετήσει η χώρα μας, όμως «διεκδικεί», όπως σωστά ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε άρθρο του στους Times.

Eπεσήμανε, μάλιστα, ότι οι προσκληθέντες στη ευρω -μεσογειακή σύνοδο,  ηγέτες Ιταλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας  και Μάλτας,  χρησιμοποίησαν προσεκτικό- λάϊτ λεξιλόγιο έναντι της επιθετικής Τουρκίας, επικαλούμενοι, βέβαια, την απειλή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μέτρα στην περίπτωση που δεν δεχθεί τερματισμό των παράνομων ενεργειών της στην Κύπρο και στο Αιγαίο.

Επικαλέσθηκε άρθρο της ισπανικής εφημεριδας Ελ Παϊς, η οποία έγραψε ότι «Στην Κορσική, οι άλλοι αρχηγοί, συγκράτησαν τον Μακρόν», ζητώντας από την Ελλάδα διάλογο με την Τουρκία…

«Το θέμα είναι, τι είδους αμυντική συνεργασία θα συνάψει τελικά η κυβέρνηση με τη Γαλλία. Θα είναι μια αμοιβαία δέσμευση στρατιωτικής συνδρομής σε περίπτωση ελληνο - τουρκικής σύρραξης ή μια αμυντική συνεργασία μέσω εξοπλισμών, που και αυτή θα είναι θετική για τη χώρα μας, στην κατάσταση που βρίσκεται», κατέληξε ο Χιώτης δημοσιογράφος, λέγοντας πως δεν πρέπει να θριαμβολογούμε… προκαταβολικά.

 

Ακολουθεί η παρέμβασή του στο βίντεο (00.45 έως 00. 55): https://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/atairiastoi/2020-09-11-10/atairi...

Σχετικά Άρθρα