Κώστας Μαρδάς: Γιατί ο Ντράγκι... αγαπά τον «δικτάτορα»

Δευ, 12/04/2021 - 07:11

Την πλήρη δήλωση του Ιταλού Πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι για τον Τούρκο Πρόεδρο, ανέδειξε ο Κώστας Μαρδάς, καλεσμένος του Γιάννη Σκάλκου και του Κώστα Λασκαράτου στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ, το Σάββατο: 

«Ο τέως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πρώην διευθύνων σύμβουλος της μεγαλοτράπεζας Γκόλντμαν Σακς, είπε ότι ο Ερντογάν είναι δικτάτορας, αλλά πρέπει συνεργαζόμαστε μαζί του… nα συνεταιριζόμαστε μαζί του, για το συμφέρον των χωρών μας!..».

Και εξήγησε: «Οι ιταλικές τράπεζες έχουν δανείσει 20 δις σε τουρκικές τράπεζες… πέρσι Ιταλοί επιχειρηματίες επένδυσαν 1 δις ευρώ… οι ιταλικές εξαγωγές ανήλθαν σε 9 δις…

Οι εισαγωγές 10 δις… πάνω από 1500 εταιρίες δραστηριοποιούνται στην Τουρκία, μεταξύ των οποίων η κορυφαία Φίατ, η οποία λάνσαρε προς τιμήν των Τούρκων ένα μοντέλο με την επωνυμία Φίατ - Έγκε - δηλαδή Αιγαίο!

Αν λοιπόν ο κ Ντράγκι ήταν εντάξει με τις αρχές της Έυρωπαϊκής  Ένωσης, θα έκοβε κάθε οικονομική, εμπορική, βιομηχανική και τραπεζική συναλλαγή με την Τουρκία του δικτάτορα Ερντογάν… αλλά δεν το κάνει!..».

Ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος εκτίμησε πως, ακόμη και αν στη σύνοδο κορυφής, που θα γίνει στις 24 και 25 Ιουνίου με θέμα τα περιοριστικά μέτρα εφόσον δεν συμμορφωθεί η Άγκυρα με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποφυγή ερευνών και γεωτρήσεων κατά της Ελλάδας, οι κυρώσεις θα είναι περιορισμένες.

Και προέβλεψε: «Παράλληλα, οι Ευρωπαίοι θα ζητήσουν από εμάς να συζητήσουμε με τον Ερντογάν την κυριαρχία μας στο Αιγαίο. Μην περιμένουμε λοιπόν από μια ηγεσία τύπου Μισέλ και Ούρσουλα -από μικρές προσωπικότητες σε μεγάλες καρέκλες- να υποστηρίξουν πλήρως τα ελληνικά δικαιώματα, καθώς, από την πλευρά τους, μας θεωρούν γκρινιάρηδες».

Καταλήγοντας, προειδοποίησε :
«Η Ε.Ε. αποτελεί θεσμικό μόρφωμα που δεν είναι ικανό να στριμώξει την Τουρκία. Η μόνη δύναμη που μπορεί να το κάνει είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες…».       

Σχετικά Άρθρα