Κώστας Μαρδάς: Γορίλες Ερντογάν που κάνουν τις… περιστερές

Κυρ, 11/06/2023 - 20:16

Καθώς κλείνει μια βδομάδα από την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης Ερντογάν, ο Κώστας Μαρδάς, αναλύοντας την Παρασκευή στο δελτίο ειδήσεων του ΒLUE SKY με τη Λίνα Κλείτου την νέα πολιτική της Τουρκίας, είπε για την απομάκρυνση Τσαβούσογλου - Ακάρ - Σοϊλού και την έλευση Φιντάν - Γκιουλέρ - Καλίν:

"Έφυγαν τα γεράκια και ήρθαν οι... γορίλες...

Που προς το παρόν παριστάνουν τις... λευκές περιστερές!.. Μέχρις ότου μας καλέσουν σε διάλογο για να μοιρασθούμε το Αιγαίο...".

Ο Χιώτης δημοσιογράφος - συγγραφέας έκανε μια αξιολόγηση των πρώτων δειγμάτων των νέων υπουργών, λέγοντας ότι ο Ερντογάν είναι… μανούλα στις διπλωματικές τακτικές:

Συγκεκριμένα ανέφερε:

• Την προθυμία του νέου υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν να αποσύρει τους παράνομους μετανάστες από νησίδα του Έβρου.

• Την προθυμία του Υπουργού Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ να ακυρώσει στο Αιγαίο την αεροναυτική άσκηση 113 πλοίων με την επωνυμία "Θαλασσόλυκος".

• Τις μηδενικές παραβιάσεις επί ένα ολόκληρο δίμηνο.

• Την μη εμπλοκή της τουρκικής ακτοφυλακής στην έρευνα και διάσωση βορείως της Χίου.

• Την απουσία επιθετικών δηλώσεων Ερντογάν κατά της Ελλάδας!

Ακολουθεί η ανάλυσή του γιατί οι ΗΠΑ ανέχονται την Τουρκία, γιατί συζητούν να δώσουν τα F 16 υπό γενικούς όρους,  γιατί δεν πρέπει να γίνει η Ελλάδα Λίβανος προσφύγων και γιατί οι ελληνικές αρχές οφείλουν να μην υποκύψουν στους μετανάστες που… «εργαλειοποιούν» τα παιδιά τους για να περάσουν παράνομα τα σύνορα...

Χρόνος στο βίντεο: 32.00 έως 45.00: https://www.youtube.com/watch?v=FG0E__tVMXg

Σχετικά Άρθρα