Κώστας Mαρδάς: Κι αν ο Τραμπ, σε θερμό επεισόδιο… κρύβεται;

«ΚΙ ΑΝ Ο ΤΡΑΜΠ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ… ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ;»
Τετ, 10/06/2020 - 15:39
Το ρόλο των ΗΠΑ σε ένα ενδεχόμενο σύγκρουσης Ελλάδας και Τουρκίας ανέλυσε ο Κώστας Μαρδάς στον ΣΚΑΪ

Αυτό ρώτησε, μεταξύ αστείου και σοβαρού, ο Κώστας Μαρδάς, τη Δευτέρα, καλεσμένος των «Αταίριαστων» του ΣΚΑΪ, αναλύοντας τον ρόλο των ΗΠΑ σε ένα ενδεχόμενο σύγκρουσης Ελλάδας και Τουρκίας, με αφορμή παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ο χιώτης δημοσιογράφος, απαντώντας στις ερωτήσεις του Χρήστου Κούτρα και του Γιάννη Ντσούνου, ανέπτυξε, το στρατηγικό του δόγμα, που διαφοροποιείται από τον ελληνοκεντρισμό των καθηγητών:

«Μπορεί η Τουρκία να αναδεικνύεται ως μεγάλη περιφερειακή δύναμη, όμως οι ίδιοι οι Τούρκοι θεωρούν την Ελλάδα ένα δαιμόνιο κράτος, που σε διάστημα διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του ‘21, διπλασιάστηκε και τριπλασιάστηκε και τετραπλασιάστηκε…

«Η μόνη δύναμη που μπορεί να ανασχέσει τον Ερντογάν, είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες… Στις οποίες δίνουμε Βάσεις, για να διαφεντεύουν από το 1953 την Μέση Ανατολή και να βομβαρδίζουν τα τελευταία χρόνια την περιοχή από το Αφγανιστάν έως τη Μεσόγειο, προσπαθώντας να επιβάλλουν τη Δυτική Δημοκρατία...

«Αποτέλεσμα; Πάνω από 30.000 νεκροί ένοπλοι και άμαχοι στο Αφγανιστάν… Τουλάχιστον 300.000 νεκροί στη Συρία… Πάνω από 30.000 νεκροί στη Λιβύη την οποία βομβάρδιζε μέσω Σούδας ο δημοκράτης Ομπάμα από τον Μάρτιο του 2011 έως τον Οκτώβριο του 2011.

«Μας χρωστάνε λοιπόν οι Αμερικάνοι… Διότι η Ελλάδα βοήθησε σε αυτόν τον πόλεμο κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας, δια της τρομοκρατίας των βομβαρδισμών! Και έρχονται τώρα οι Ευρωπαίοι και μας βγάζουν γλώσσα, γιατί δεν περιθάλπουμε όλους τους πρόσφυγες που δημιουργούν οι ίδιοι με τoυς βομβαρδισμούς τους, οδηγώντας τους βομβαρδισμένους στα νησιά μας! Ας ξέρουν οι Ευρωπαίοι ότι η Ελλάδα εξεπλήρωσε και με το παραπάνω το διεθνιστικό της χρέος, φιλοξενώντας άνω των 100.000 προσφύγων – μεταναστών».

Ο Κώστας Μαρδάς, ανέδειξε επιμόνως ότι, στο Προοίμιο της Συμφωνίας των Βάσεων, η Ουάσιγκτον έχει δεσμευθεί να παρέμβει σε περίπτωση ένοπλης τροπής στο Αιγαίο:

«Βέβαια, το θέμα δεν είναι μόνο να παρέμβει… Αλλά αν θα παρέμβει… …Και πότε θα παρέμβει… Κι αν θα μπορέσει ο έλληνας Πρωθυπουργός να επικοινωνήσει άμεσα με τον Πρόεδρο Τραμπ αν ξαναπάει… στο καταφύγιο του Λευκού Οίκου, όπου κατέφυγε πρόσφατα, όταν έξω είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές διαμαρτυρόμενοι για τον πνιγμό του μαύρου Τζωρτζ Φλόιντ από το λευκό αστυνομικό…».

Ο ΑΝΟΗΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ ΗΠΑ

Ο Κώστας Μαρδάς κατήγγειλε τον ρατσισμό της μεγάλης Δημοκρατίας των ΗΠΑ, που –όπως είπε- και επί Ρεπουμπλικανών και επί Δημοκρατικών, δεν μπόρεσε να εξαλείψει τις διακρίσεις εναντίον των μαύρων. Αλλά δεν χαρίσθηκε και στους διαδηλωτές:

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν προάγονται με βανδαλισμούς, καταστροφές και λεηλασίες… Με αυτό το κίνημα των πυρπολήσεων πριμοδοτείται ο Τραμπ… Πρόκειται για ένα ανόητο αριστερισμό, που χαϊδεύουν και κάποιοι στην Ελλάδα…».

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ!

Τελειώνοντας την παρέμβασή του, ο δημοσιογράφος πρότεινε μια πολιτική διεκδικήσεων της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία, εις απάντηση της ανάγνωσης του Κορανίου στην Αγιά Σοφιά, αλλά και των συνεχών απαιτήσεων της Άγκυρας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Μεταξύ άλλων, έριξε την ιδέα να διαβάζεται από την Ελλαδική Εκκλησία το Ευαγγέλιο, χωρίς όμως η λειτουργία αυτή να ξεστρατίσει σε πολιτικολογία ή εθνοφυλετισμό, που άλλωστε η Εκκλησία μας έχει καταδικάσει…

 

το βίντεο της εκπομπής

https://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/atairiastoi/2020-06-08-10/atairiastoi-08062020

Σχετικά Άρθρα