Κώστας Μαρδάς: Κι όμως, η θάλασσα έχει σύνορα!..

Ένας χρόνος από την επίθεση των μεταναστών σε Έβρο - Αιγαίο
Κυρ, 28/02/2021 - 23:03

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέδειξε ότι μπορούν να φυλαχθούν τα σύνορά μας όχι μόνο στον Έβρο, αλλά και στο Αιγαίο»!

Αυτή ήταν η τοποθέτηση του Κώστα Μαρδά, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, στον ΣΚΆΪ, το Σάββατο χθες πρωί.

Ο χιώτης δημοσιογράφος, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την οργανωμένη εισβολή - ασύμμετρη επιχείρηση του Ερντογάν, όπως την χαρακτήρισε, καθ΄όλο το μέτωπο Έβρος - Αιγαίο - Καστελόριζο, ανέφερε ότι εκείνες τις μέρες βρισκόταν στο χωριό του το Θολοποτάμι για την Καθαρά Δευτέρα και έζησε την απειλή του Τούρκου Πρόεδρου κατά των ελληνικών συνόρων.

«Απειλή υπό τα αδιάφορα μάτια των πλοίων της Frontex και του ΝΑΤΟ, που περιπολούσαν στο στενό Χίου - Τσεσμέ».

Τόνισε ότι οι βομβαρδισμένοι, εδώ και χρόνια, από τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς από το Αφγανιστάν έως τη Λιβύη, χρησιμοποιήθηκαν από τον Ερντογάν. Αλλά δεν δίστασε να επικρίνει και τους ίδιους τους πρόσφυγες - μετανάστες οι οποίοι, δασκαλεμένοι από τους διακινητές «έκαναν δόλια ναυάγια, σκίζοντας τις βάρκες, ώστε οι άνδρες του Λιμενικού, αυτοί οι αφανείς ήρωες, να προχωρήσουν σε διάσωση εν ονόματι του ανθρωπιστικού δικαίου».

Ανέδειξε ότι η παράνομη είσοδος στην χώρα τιμωρείται με φυλάκιση έως πέντε χρόνια και χρηματική ποινή έως 10.000 ευρώ, διάταξη που εφαρμόσθηκε τότε από το πρωτοδικείο Χίου, ενώ είχε ατονήσει τα προηγούμενα χρόνια με εντολή του Αρείου Πάγου, για λόγους υποδοχής των προσφύγων, σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης του 1958.

«Όμως η Ελλάδα έχει κυρίαρχο δικαίωμα να υπερασπίσει τα σύνορά της», υπογράμμισε στη δίλεπτη παρέμβασή του.

 

Ακολουθεί βίντεο της δήλωσης του με χρόνο 03.14 έως 03.16: https://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/kalimera/2021-02-27-05/kalimera-...

Σχετικά Άρθρα