Κώστας Μαρδάς: Μετάλλαξη Ερντογάν... τύπου Δέλτα...

Τρί, 22/06/2021 - 17:09

«Ο… ιός Ερντογάν έχει κάνει …μετάλλαξη τύπου Δέλτα» είπε ο Κώστας Μαρδάς, καλεσμένος σήμερα ως αναλυτής στην πρωϊνή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοτταρίδης και ο Γιάννης Πιτταράς.

Ανέφερε ότι «επειδή η σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Πέμπτη θα ασχοληθεί με την θετική ατζέντα και τη χρηματοδότηση της Τουρκίας για τη φιλοξενία 4 εκατομμυρίων προσφύγων -που ορθώς η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει- ο Ερντογάν έχει αλλάξει τακτική, συνεχίζοντας όμως υπόγεια τις διεκδικήσεις του κατά της Ελλάδας».

Παρέθεσε μια λίστα,  που κρατάει ως δημοσιογράφος από την έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών στις 25 Ιανουαρίου, η οποία περιλαμβάνει δυο φορές την επιβεβαίωση του τουρκικού casus belli, δηλαδή την κήρυξη πολέμου αν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, κάτι που -όπως υπογράμμισε- οφείλουν οι Ευρωπαίοι να υποχρεώσουν την Άγκυρα να το πάρει πίσω.

Τόνισε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, αντί να γίνει πιο… σεμνός εν όψει της συνόδου, χαιρέτησε μόλις προχθές την εκτόξευση πυραύλου τουρκικής κατασκευής χαρακτηρίζοντάς τον «το ατσάλινο ξίφος της Γαλάζιας Πατρίδας», που επεκτείνεται στο μισό Αιγαίο!

«Ελπίζω οι εταίροι να καταλάβουν με ποιόν έχουν να κάνουν» κατέληξε ο Χιώτης δημοσιογράφος, εξηγώντας πως εκβιάζει με την απειλή να εξαπολύσει τους πρόσφυγες - μετανάστες, αποσταθεροποιώντας τα ελληνικά σύνορα και την Ευρωπαϊκή Ένωση…  

Ακολουθεί το βίντεο με την ανάλυσή του στο χρόνο από 2.13 έως 2.19: https://www.ertflix.gr/ert1/apo-tis-exi/22ion2021-apo-tis-exi/

Σχετικά Άρθρα