Κώστας Μαρδάς: Ο κ. Τσίπρας δεν ψήφισε την συμφωνία του υπουργού του

Δευ, 11/10/2021 - 19:54

«Ο κ Τσίπρας δεν ψήφισε την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, παρότι την είχε ξεκινήσει… εκείνος », είπε ο Κώστας Μαρδάς, καλεσμένος την Κυριακή στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ.

Και εξήγησε ότι ουσιαστικά, πρόκειται για συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - Ν.Δ..

«Και -για να είμαστε δίκαιοι- την πρωτοξεκίνησε ο Πάνος Καμμένος, ως υπουργός Άμυνας» πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι σε ένα μέρος του στελεχιακού δυναμικού στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπήρχε διάθεση να την ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επικράτησε η θέση του αρχηγού, ο οποίος δήλωσε πως όταν θα ξαναγίνει Πρωθυπουργός θα κάνει χρήση του άρθρου 31, ζητώντας τροποποίηση, ώστε να καλύπτεται από τον γαλλικό στρατό και η ελληνική αποκλειστική ζώνη.

«Μακάρι να το πετύχει… αλλά δεν μας είπε με ποιο τρόπο θα πείσει τον Γάλλο Πρόεδρο…».

Αναλύοντας τον χάρτη της Ανατολικής Μεσογείου ο Χιώτης δημοσιογράφος έδειξε την θαλάσσια περιοχή από τα έξι μίλια ανατολικά της Κρήτης μέχρι τα δυτικά της Κύπρου και μέχρι τη … Αλεξανδρέττα, όπου ο Τσαβούσογλου προανήγγειλε την ανακήρυξη τουρκικής αποκλειστικής ζώνης αλιείας, στα όρια που όρισε με κατάθεση στον ΟΗΕ, τον Μάρτιο του 2020, υφαλοκρηπίδα.

«Αυτό -εξήγησε- θα σημάνει ότι δεν θα επιτρέπει το ψάρεμα αλιευτικών άλλων χωρών. Πρόκειται για αυθαίρετη ενέργεια. Διότι η Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας προϋποθέτει συμφωνία με τα ενδιαφερόμενα κράτη» (Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο).

Ολοκληρώνοντας την ανάλυσή του ,έδωσε την ετυμολογία της λέξης «Μπελαρά»:

«Έτσι ονομάζουν οι Γάλλοι τα θεόρατα κύματα που υψώνονται στις ακτές από την πλευρά του Ατλαντικού» …

Η ανάλυση επί χάρτου στο βίντεο που ακολουθεί από 01.10 έως 01.18: https://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/kalimera/2021-10-10-05

Σχετικά Άρθρα