Κώστας Μαρδάς: Πικ νικ Ερντογάν με… επιδόρπιο τα ψηφίσματα ΟΗΕ

Τετ, 18/11/2020 - 09:18

«Ο Ερντογάν απόλαυσε στο πικ νικ του στην κατεχόμενη Αμμόχωστο κυπριακές σεφταλιές και για… επιδόρπιο τις αποφάσεις του ΟΗΕ», είπε ο Κώστας Μαρδάς, καλεσμένος τη Δευτέρα στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του αθηναϊκού καναλιού Blue Sky.

Σχολιάζοντας την κυριακάτικη παρουσία του Τούρκου Προέδρου στα Βαρώσια παρατήρησε:

«Τα… επιδόρπια ήταν το ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών που τον καλεί να αποδώσει την Αμμόχωστο στους νόμιμους κατοίκους της υπό τη διοίκηση του Οργανισμού και οι επικριτικές δηλώσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και οι χλιαρές καταδίκες ΗΠΑ, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας…».

Χαρακτηριστικό της τουρκικής κατοχής, ακόμη και επί των τουρκοκυπρίων, μερίδα των οποίων διαδήλωσε κατά της επίσκεψης του Σουλτάνου, είναι ότι, όπως ανέφερε :

«Μέχρι και τα φυτά και τα δέντρα και τα υπόστεγα έφθασαν από την Τουρκία και συγκεκριμένα από τον αδελφό Δήμο Ικονίου, ενώ την πολεοδομική ανάπλαση της περιοχής ανέλαβε ο Οικιστικός Οργανισμός Τουρκίας, που θα αποτελέσει εργολαβικό προτεκτοράτο, καταπατώντας 5.000 σπίτια , 45 ξενοδοχεία, 3.000 καταστήματα , 21 τράπεζες, 7 εκκλησιές και 380 κτίρια – γιαπιά ελληνικής ιδιοκτησίας».

Και συμπλήρωσε:

«Αλλά να λέμε και τα δικά μας… στην Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας των κατεχομένων, 250 ελληνοκύπριοι έσπευσαν να υποβάλλουν αίτηση αποζημίωσης από τον Αττίλα, προφανώς κουρασμένοι από το να περιμένουν αποχώρηση των στρατευμάτων… ».

Εκφράζοντας την απορία του γιατί αιφνιδιάστηκαν οι αναλυτές και το ελληνικό  υπουργείο Εξωτερικών, τόνισε ότι:

 «Τον τουριστικό εποικισμό των Βαρωσίων τον είχε εξαγγείλει ο Πρόεδρος της παράνομης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου Ακιντζί ήδη από τις 15 Σεπτεμβρίου του 2019, αλλά δεν υπήρξε προληπτική διπλωματία, γιατί ο Ερντογάν κατάφερε να κουράσει την ελληνο - κυπριακή πλευρά…».

Και κατέληξε με νόημα: « Όπως προσπαθεί να πετύχει με το Αιγαίο…».

 

Σχετικά Άρθρα