Κώστας Μαρδάς: Πόλεμος – ειρήνη… επί αμερικανικών βάσεων

Παρ, 25/11/2022 - 19:19

«Ας μην παίρνουν μεγάλο θάρρος και ας μην ενθουσιαζόμαστε επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες πήραν στη Λάρισα μια ακόμη Βάση, όπου θα σταθμεύουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη», είπε ο Κώστας Μαρδάς, καλεσμένος την Παρασκευή στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ Συνδέσεις με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου.

Ο Χιώτης δημοσιογράφος εξήγησε ότι η βάση αυτή θα χρησιμοποιηθεί κατά της Ρωσίας και είναι αφέλεια να πιστεύει κανείς ότι σε περίπτωση επίθεσης από την Τουρκία θα έρθουν αμερικάνοι στρατιώτες να μάχονται υπέρ των ελληνικών συνόρων και εναντίον των Τούρκων!

«Ευπρόσδεκτη η αμερικανική παρέμβαση για ειρήνη, όμως ταυτόχρονα υπάρχει κίνδυνος μιας κηδεμονίας με μη έντιμη ειρήνη, όπως έγινε στα Ίμια, όπου αποσοβήθηκε ο πόλεμος, αλλά αδρανοποιήθηκε η ελληνική κυριαρχία με παρέμβαση Κλίντον».

Ανέφερε μάλιστα πως οι ίδιοι οι αμερικάνοι, στο προοίμιο της Συμφωνίας, ενώ δεσμεύονται να υποστηρίξουν την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και να αποτρέψουν ελληνο - τουρκικό πόλεμο, δεν δέχθηκαν να θέσουν ρήτρα στρατιωτικής συνδρομής όπως έχουν κάνει οι Γάλλοι οι οποίοι υπέγραψαν συμφωνία για αποστολή στρατευμάτων σε περίπτωση εχθρικής επίθεσης κατά της Ελλάδας.

Καταλήγοντας, χαρακτήρισε τη ελληνο - γαλλική συμφωνία ως τη μεγαλύτερη επιτυχία της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική…

Ακολουθεί το βίντεο με την πλήρη ανάλυσή του στο χρόνο 01:27: https://www.ertflix.gr/vod/vod.227775-sundeseis-357

 

 

Σχετικά Άρθρα