Κώστας Μαρδάς: Τελεσίγραφο Ερντογάν με ειρήνη α λα Ίμια

Παρ, 02/12/2022 - 13:06

Τελεσίγραφο για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας χαρακτήρισε ο Κώστας Μαρδάς τη χθεσινή ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, δια της οποίας ζητάει -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται- από την Ελλάδα… «να τερματίσει το συντομότερο δυνατόν την στρατιωτικοποίηση»!...

Υπογράμμισε ότι με επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ δηλώνεται ήδη πως:

Επειδή η Ελλάδα παραβίασε τον όρο της Συνθήκης της Λωζάνης για μη παρουσία στρατευμάτων και οχυρώσεων, έχει αρθεί η ελληνική κυριαρχία. Άρα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου δεν διαθέτουν χωρικά ύδατα - θαλάσσιες ζώνες, εναέριο χώρο και, επιπλέον, συνιστούν… απειλή για τη διεθνή ασφάλεια.

Καλεσμένος του Γιώργου Παπαδάκη και της Μαρίας Αναστασοπούλου Παρασκευή το πρωί στον Αντέννα επέκρινε τους σχολιαστές που φουσκώνουν το ρόλο των ΗΠΑ, δημιουργώντας λανθασμένες εντυπώσεις στον ελληνικό λαό:

"Κακώς οι αναλυτές παρουσιάζουν την ελληνο - αμερικανική συμφωνία για τις Βάσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι, επειδή έχουν στην Ελλάδα Βάσεις, Αμερικάνοι στρατιώτες θα έρθουν να πολεμήσουν υπέρ των συνόρων μας, αν μας επιτεθεί η Τουρκία... Οι Αμερικάνοι είναι ειλικρινής απέναντί μας: Στη συμφωνία δεν υπάρχει ρήτρα στρατιωτικής συνδρομής, όπως στην ελληνο - γαλλική συμφωνία, που είναι η μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης... Και δεν πρέπει κάποιοι να την υποβιβάζουν, λέγοντας ότι θα είμαστε μόνοι μας, όταν ο ίδιος ο Μακρόν έχει βάλει την "υπογραφή" στη συμφωνία, δεσμευόμενος να στείλει στρατιώτες σε περίπτωση που η Ελλάδα δεχθεί ένοπλη επίθεση η οποία θα διαπιστωθεί από κοινού . Αυτό που δεσμεύθηκαν οι Αμερικάνοι είναι ότι θα παρέμβουν για να αποτρέψουν ελληνο - τουρκικό πόλεμο, όπως έκαναν στα Ίμια, επιβάλλοντας μια αμερικανο - τουρκική ειρήνη...".

 

 

Σχετικά Άρθρα