Κώστας Μαρδάς: Το θερμό επεισόδιο... τρέφει τον Ερντογάν

Τρί, 05/10/2021 - 15:47

«Μπορεί η αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας να μην αφορά την Κύπρο, αλλά τίποτα δεν εμποδίζει τη Γαλλία να υπερασπισθεί το ερευνητικό της Nautical Geo, αλλά και τα δικαιώματά της στα κοινά θαλάσσια οικόπεδα που έχει στην νομίμως συσταθείσα  κυπριακή ΑΟΖ με την ιταλική ΕΝΙ» είπε ο Κώστας Μαρδάς, καλεσμένος στην εκπομπή «αντιπαραθέσεις» που παρουσιάζει ο Κώστας Χαρδαβελας στο αθηναϊκό κανάλι BLUE SKY. (3/ 10 ).

Υποστήριξε ότι η απειλή- μέσω φρεγάτας -  κατά του πλοίου, να απομακρυνθεί από την υποτιθέμενη τουρκική ΑΟΖ, συνιστά ένα είδος «αιτίας πολέμου», όπως έγινε και τον Φεβρουάριο του 2018, όταν το γεωτρύπανο της Ιταλίας αποχώρησε για να αποφευχθεί πολεμικό επεισόδιο από τα πυρά τουρκικών ασκήσεων, γεγονός που συμβαίνει και τώρα μέσα στην περιοχή των ερευνών.

Εξήγησε ότι η Γαλλία έχει υπογράψει συμφωνία ελλιμενισμού με τη Λευκωσία και ότι η γαλλική Total είναι συμπράττουσα εταιρεία σε όλα τα θαλάσσια τεμάχια ερευνών, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει αντιδράσει στις παράνομες (αλλά άκαρπες ) γεωτρήσεις της Τουρκίας στα ιταλο - γαλλικά οικόπεδα 6, 7, 8.

Επεσήμανε επίσης πως ένα θερμό επεισόδιο είναι πιθανόν, παρά την ρήτρα στρατιωτικής συνδρομής, υποστηρίζοντας ότι «το επεισόδιο τρέφει τον Ερντογάν, καθώς χάνει από το ψωμί και τις γυναίκες…».  

 

 

Σχετικά Άρθρα