Κύριε Γιαϊτζί: «Η Σμύρνη ανήκει στη Χίο»

Απάντηση Κώστα Μαρδά στον... κουνημένο Τούρκο ναύαρχο
Τετ, 04/11/2020 - 17:01

«Αφού ο ναύαρχος Γιαϊτζί ισχυρίστηκε ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, επειδή… κουνήθηκαν από το σεισμό, ανήκουν στην ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας, τότε και εγώ , με βάση τη δική του λογική, θα το αντιστρέψω… Και θα πω: Ο σεισμός απέδειξε ότι η πατρίδα μου η Χίος και τα άλλα ακριτικά μας νησιά, έχουν ιστορικό, κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό δικαίωμα να προεκταθούν στην Ανατολία, ζητώντας να τους δοθεί αναπτυξιακή ζώνη με στρατηγικό βάθος  προς τη... Σμύρνη!..».

Αυτή την απάντηση έδωσε την Τρίτη το βράδυ στο Εκκεντρικό Δελτίο του αθηναϊκού καναλιού ΑRT, ο Κώστας Μαρδάς, κληθείς να σχολιάσει σχετική δήλωση του Τούρκου πρώην Αρχηγού του Στόλου, οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ μας... «προσάρτησε» απέναντι, γιατί λέει ,σειστήκαμε τόσο δυνατά όσο η Σμύρνη, εν αντιθέσει με την ηπειρωτική Ελλάδα!

«Άρα, να ζητήσουμε και μείς επανεγκατάσταση απογόνων διωχθέντων Σμυρνιών του 22», συμπλήρωσε μεταξύ σοβαρού και αστείου, ο Κώστας Μαρδάς, τονίζοντας ότι πρέπει να δίνουμε προωθημένες απαντήσεις στις τουρκικές αυθάδειες.

Ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος και συγγραφέας, αναφερόμενος στον Τραμπ, είπε: «Αν δεν διαχειριζόταν τόσο ανεύθυνα την πανδημία, θα έβγαινε… με τα τσαρούχια, καθώς μείωσε την ανεργία, έβαλε κάποια τάξη στην παράνομη μετανάστευση, ανακοίνωσε την απόσυρση στρατιωτών από Αφγανιστάν - Συρία -Ιράκ και -για τα δικά μας- μετά τις επισκέψεις Πομπέο σε Κύπρο και Σούδα, έφυγε από την ευμενή ουδετερότητα υπέρ της Τουρκίας και γύρισε προς μια σχετική ουδετερότητα υπέρ της Ελλάδας. Και αυτό, γιατί ο Ερντογάν το έχει παρακάνει…».

«Αλλά αυτή η στάση δεν είναι αρκετή» τόνισε. «Όποιος και αν είναι Πρόεδρος, πρέπει να προειδοποιηθεί ότι, βάσει της αμυντικής συμφωνίας δεσμεύεται να αποτρέψει έναν πόλεμο στο Αιγαίο… Αλλιώς, ας ξέρουν οι ΗΠΑ ότι υπάρχει ένα όριο ελληνικής αυτοσυγκράτησης… Και αν ο Ερντογάν στείλει ερευνητικό δυτικώς του 28 ου μεσημβρινού, δηλαδή σε οριοθετημένη θαλάσσια περιοχή με την Αίγυπτο, κοντά στην ανατολική Κρήτη, τότε η αντίδραση της κυβέρνησης πρέπει να είναι δυναμική, πέρα από τη διπλωματία, εν αντιθέσει με το Ορούτς Ρέις που είναι σε μη οριοθετημένη υφαλοκρηπίδα και ορθώς δεν το εμποδίζει».

Και υπογράμμισε με νόημα: «Αν οι Τούρκοι φθάσουν στα άκρα, θα αναγκάσουν και την Ελλάδα να φθάσει στα άκρα. Ας το έχει υπόψη του ο αυριανός Πρόεδρος… κηδεμόνας»…

Για την λεγόμενη μάχη των θρησκειών παρέθεσε στοιχεία από το 1979 οπότε ξεκίνησε ο πόλεμος στο Αφγανιστάν όταν οι ΗΠΑ ενίσχυσαν τους Μουτζαχεντίν κόντρα στους σοβιετικούς, μέχρι τον παράνομο πόλεμο του Ιράκ το 2003 και τον βομβαρδισμό της Λιβύης το 2011 από του Γάλλους που τώρα εισπράττουν τα αντίποινα των κτηνωδών του Ισλάμ. «Αλλά, πείτε σας παρακαλώ: Σε τι διαφέρει ένας αποκεφαλισμός από τον πιλότο ενός F16 που τον Αύγουστο του 2014 βομβάρδιζε τη Γάζα -σε αντίποινα τρομοκρατικών ενεργειών της Χαμάς- και προκάλεσε το θάνατο 540 παιδιών μουσουλμάνων; Ναι! Είμαι με τη φιλελεύθερη Δύση!… Αλλά όχι την Άγρια Δύση!».

Ακολουθεί η δεκαοκτάλεπτη ανάλυσή στο βίντεο, από το 37ο  λεπτό έως το 55ο: http://www.arttv.info/2020/11/31120_53.html

Σχετικά Άρθρα