ΛΑΣ: Ποιοί φταίνε για τη λειψυδρία και αυτό το καλοκαίρι στο Βροντάδο;

Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης
Κυρ, 23/05/2021 - 20:12

Έφτασε ο κόμπος στο χτένι με τη ΔΕΥΑΝΧ στο Βροντάδο.

Βρισκόμαστε στο καλοκαίρι και ο Βροντάδος βρίσκεται πάλι χωρίς νερό χάρη στις μεθοδεύσεις του προέδρου της και της πλειοψηφιας του Δ.Σ., που προέρχεται από τη δημοτική αρχή.

Δε φτάνει η ανευθυνότητα και η επικίνδυνη πολιτική της ΔΕΥΑΝΧ, που καταδικάζουν μια σειρά περιοχες του δήμου μεταξύ αυτών και το Βροντάδο , εχουμε τον πρόεδρο να κουνά το δάκτυλο ότι πρέπει να προμηθευτούν οι κάτοικοι δεξαμενές αποθήκευσης, για να κρύψει τα λάθη του και τις ανεπάρκειές του, αλλά και τα αδιέξοδα που δημιουργεί η πολιτική της δημοτικής αρχής.

Το παραμύθι έτοιμο και γνωστό για να συγκαλυφθούν οι ευθύνες τους!

Ποιοι φταίνε για τη λειψυδρία και αυτό το καλοκαίρι στο Βροντάδο;

Μα οι κάτοικοι της περιοχής των Μύλων που εγείρουν θέματα νομικά, ενώ γνωρίζει πολύ καλά τόσο ο πρόεδρος όσο και οι υπηρεσίες, ότι δεν επρόκειτο διαδικαστικά να ήταν έτοιμοι ακόμα και χωρίς τα εμπόδια που βρίσκει μπροστά του και που οι ίδιοι τα προκάλεσαν και δημιουργεί το άλλοθί του , με το φταίνε οι κάτοικοι και οι αντιπολιτεύσεις!

Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Είναι η εμμονή του προέδρου και των υπηρεσιών με όλα τα τερτίπια που χρησιμοποίησαν, αποκρύπτοντας τις αλήθειες να δώσουν λύση στο πρόβλημα του νερού Βροντάδου.

Η γραμμή στο Θόλος υπάρχει. Δεν θέλησαν όμως να την κοιτάξουν, αν και θα έδινε άμεση λύση.

Γιατί άραγε; Τι κρύβουν πίσω από τα εκατομμύρια που θέλουν να ξοδέψουν;

Οι ισχυρισμοί της ΔΕΥΑΝΧ ότι το κόστος από το Θόλος ή τον Μηλιγκά θα είναι μεγαλύτερο, δεν πείθουν κανέναν , όταν έχουν λεχθεί ανερυθρίαστα τόσες αναλήθειες, τόσα παραπλανητικά για να πείσουν για την τοποθέτηση της μονάδας στους τρεις μύλους.

Αντί να προσπαθήσουν να αλλάξουν τακτική και να κοιτάξουν το πρόβλημα οραματίστηκαν, προσωρινή κινητή μονάδα αφαλάτωσης στην καρδιά του παραλιακού, αφού προηγουμένως δημιούργησαν τεχνητό πρόβλημα τον Ιούλιο του ΄20 το οποίο έλυσαν στα μέσα Αυγούστου. Έφεραν λοιπόν εσκεμμένα όλους στον Βροντάδο στο εκβιαστικό δίλημμα: ή αφαλάτωση ή δεν έχει νερό.

Ως ΛΑΣ το έχουμε καταθέσει επανειλημμένα, μπροστά στον εκβιασμό στο ΤΣ συμφωνήσαμε καταρχήν και υπό προϋποθέσεις, αλλά υπήρξαν τόσα τα ερωτηματικά και οι αναλήθειες που αναδείχθηκαν που ζητήσαμε να επανεξεταστεί το θέμα.

Η πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο για τοποθέτηση της μονάδας στο Θόλος, που κατατέθηκε ως προσφορότερη για πολλούς λόγους, από τον Μάρκο Μεννή, με ευθύνη του προέδρου του Δημ. Συμβουλίου δεν έγινε αποδεκτή ως δεύτερη πρόταση, έτσι αναγκαστήκαμε για τους λόγους που έχουμε εξηγήσει να ψηφίσουμε τη μία και μοναδική πρόταση, για να μη διψάσει ο Βροντάδος.

Τελικά, υπό το πρίσμα των δεδομένων που αναζητήσαμε και θέσαμε, ως ΛΑΣ διαφωνήσαμε και στο ΔΣ της ΔΕΥΑΝΧ και στο Τοπικό Συμβούλιο, επαναφέροντας την πρόταση για το Θόλος, ως τη μόνη προσφορότερη και χωρίς προβλήματα.

Είναι γνωστό όμως ότι και η πλειοψηφία του Τοπικού Συμβούλιο Βροντάδου με δεύτερη απόφαση έθεσε προϋποθέσεις οι οποίες δεν έχουν απαντηθεί μέχρι σήμερα από τη ΔΕΥΑΝΧ , και που ουσιαστικά καθιστούν προβληματική τη σύμφωνη γνώμη που είχε δοθεί και στη δεύτερη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου από την πλειοψηφία , με την οποία εμείς διαφωνήσαμε .

Ως ΛΑΣ καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά τους χειρισμούς της ΔΕΥΑΝΧ για το νερό στον Βροντάδο, και ζητούμε ο Βροντάδος να έχει την κανονικότητα στην υδροδότηση όπως είχε μέχρι το '19.

Σήμερα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ , προκαλεί τους Βρονταδούσους, φέρεται απαξιωτικά και επικίνδυνα με τους ψεύτικους ισχυρισμούς, ως συνήθως, για να δημιουργήσει ένα ακόμα πρόβλημα τον διχασμό.

Καλούμε την Δημ. Αρχή να σκύψει στο πρόβλημα, να ακούσει την τοπική κοινωνία, και να επαναφέρει το θέμα στο Δημ. Συμβούλιο και να μην επιτρέψει στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝΧ να διχάσει μια κοινωνία, γιατί στο τέλος η Δ.Α. είναι που εκτίθεται και θα πληρώσει βαρύ τίμημα στο δεύτερο σε μέγεθος δημοτικό διαμέρισμα του ενιαίου δήμου Χίου.

Η λύση είναι μια και βρίσκεται στο Θόλος, εκτός και αν το προτιμούν φυλακή της ΕΕ και ντρέπονται να μας το πουν.

Από το γραφείο τύπου.

 

Σχετικά Άρθρα