ΛΑΣ: Προεκλογική φιέστα η συνεδρίαση του Σ.Α.Σ. στη Χίο

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 06/12/2018 - 10:02

Προεκλογική φιέστα, θεωρεί ότι θα είναι η συνεδρίαση του "Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών" στη Χίο, η δημοτική παράταξη της "ΛΑΣ", όπου σε ανακοίνωσή της, εξηγεί γιατί στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, καταψήφισε το συγκεκριμένο θέμα.

Αναλυτικά σημειώνει:

"Με τυμπανοκρουσίες στα ΜΜΕ, αναγγέλλεται η σύγκληση του "Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών" (Σ.Α.Σ.) στη Χίο, έπειτα από πρόσκληση των τοπικών αρχόντων και φορέων.

Το θέμα συζητήθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο, ως επιτυχία της δημοτικής αρχής, ωστόσο άνθρακας ο θησαυρός.

Το Σ.Α.Σ. δεν πρόκειται να ασχοληθεί, ούτε με τα πανάκριβα εισιτήρια που έχουν επιβάλλει οι ακτοπλόοι εφοπλιστές και ξεζουμίζουν τους νησιώτες, ούτε με τις φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν από όλες τις κυβερνήσεις, ούτε με τα χρέη τους στα ασφαλιστικά ταμεία, ούτε με τις περικοπές στις όποιες μειώσεις έκαναν λόγω της μονοπώλησης των ακτοπλοϊκών γραμμών.

Πολύ δε περισσότερο δεν θα ασχοληθεί με την ακτοπλοϊκή σύνδεση όλων των νησιών μας και της Χίου για 365 μέρες το χρόνο και όχι όποτε συμφέρει το εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Με το μεταφορικό ισοδύναμο θα ασχοληθούν, που όσο και αν ελαφρύνει σε ένα βαθμό τις λαϊκές οικογένειες, έτσι όπως εφαρμόζεται, δεν παύει να αποτελεί επιδότηση του κράτους και των φορολογούμενων προς τους ακτοπλόους εφοπλιστές, των οποίων τα υπερκέρδη παραμένουν στο ακέραιο.

Προεκλογική πασαρέλα δωρεάν, θα κάνουν τα υπουργικά στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στις πλάτες μας και δωρεάν διακοπές οι παρατρεχάμενοι με χειροκροτητές τη Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή, που συμπληρώνουν το πάζλ των πρόθυμων χορηγών των εφοπλιστών.

Ως "Λαϊκή Συσπείρωση" Δήμου Χίου, καταψηφίσαμε αυτή τη φιέστα και καλούμε τους Χιώτες να βγάλουν συμπεράσματα και μπροστά στις τριπλές εκλογές που έρχονται, να ρίξουν ενιαία μία και μοναδική ψήφο, στη "Λαϊκή Συσπείρωση" και στο Κ.Κ.Ε.

dinoyme_ti_mahi_mas_kai_gia_tin_aktoploia_san_p_e_hioy

Σχετικά Άρθρα