Χίος, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου

ΛΑΣ: Προεκλογική φιέστα η συνεδρίαση του Σ.Α.Σ. στη Χίο

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 06/12/2018 - 10:02

Προεκλογική φιέστα, θεωρεί ότι θα είναι η συνεδρίαση του "Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών" στη Χίο, η δημοτική παράταξη της "ΛΑΣ", όπου σε ανακοίνωσή της, εξηγεί γιατί στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, καταψήφισε το συγκεκριμένο θέμα.

Αναλυτικά σημειώνει:

"Με τυμπανοκρουσίες στα ΜΜΕ, αναγγέλλεται η σύγκληση του "Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών" (Σ.Α.Σ.) στη Χίο, έπειτα από πρόσκληση των τοπικών αρχόντων και φορέων.

Το θέμα συζητήθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο, ως επιτυχία της δημοτικής αρχής, ωστόσο άνθρακας ο θησαυρός.

Το Σ.Α.Σ. δεν πρόκειται να ασχοληθεί, ούτε με τα πανάκριβα εισιτήρια που έχουν επιβάλλει οι ακτοπλόοι εφοπλιστές και ξεζουμίζουν τους νησιώτες, ούτε με τις φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν από όλες τις κυβερνήσεις, ούτε με τα χρέη τους στα ασφαλιστικά ταμεία, ούτε με τις περικοπές στις όποιες μειώσεις έκαναν λόγω της μονοπώλησης των ακτοπλοϊκών γραμμών.

Πολύ δε περισσότερο δεν θα ασχοληθεί με την ακτοπλοϊκή σύνδεση όλων των νησιών μας και της Χίου για 365 μέρες το χρόνο και όχι όποτε συμφέρει το εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Με το μεταφορικό ισοδύναμο θα ασχοληθούν, που όσο και αν ελαφρύνει σε ένα βαθμό τις λαϊκές οικογένειες, έτσι όπως εφαρμόζεται, δεν παύει να αποτελεί επιδότηση του κράτους και των φορολογούμενων προς τους ακτοπλόους εφοπλιστές, των οποίων τα υπερκέρδη παραμένουν στο ακέραιο.

Προεκλογική πασαρέλα δωρεάν, θα κάνουν τα υπουργικά στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στις πλάτες μας και δωρεάν διακοπές οι παρατρεχάμενοι με χειροκροτητές τη Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή, που συμπληρώνουν το πάζλ των πρόθυμων χορηγών των εφοπλιστών.

Ως "Λαϊκή Συσπείρωση" Δήμου Χίου, καταψηφίσαμε αυτή τη φιέστα και καλούμε τους Χιώτες να βγάλουν συμπεράσματα και μπροστά στις τριπλές εκλογές που έρχονται, να ρίξουν ενιαία μία και μοναδική ψήφο, στη "Λαϊκή Συσπείρωση" και στο Κ.Κ.Ε.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 16/12/2019 - 15:24

Μπορεί να διαφωνεί κανείς με τις επιλογές της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα ή την στήριξη που δίνει ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης σ’ αυτήν αλλά σίγουρα δεν μπορούν να κατηγορηθούν για αθέτηση υποσχέσεων.

Έτσι Κλειστά Κέντρα προανήγγειλε η Κυβέρνηση, αυτό επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ο Υφυπουργός, λέγοντας κατηγορηματικά ότι η ΒΙΑΛ θα κλείσει την ώρα που θα λειτουργήσει το Κέντρο Κράτησης.

Δώσαμε υπόσχεση και θα την κρατήσουμε είπε σήμερα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, όπου συνόδευσε για σχετική σύσκεψη την  Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.

Επισκεφθήκαμε είπε ο Νότης Μηταράκης, με την Γεν. Γραμματέα το 15ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής οδού Χίου – Βολισσού, όπου θα δημιουργηθεί εντός των ημερομηνιών, που ξέρουμε όλοι, το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών.

Όμως παράλληλα είδαμε σε πρώτη φάση, πως αυτό θα συνδυαστεί και με την δημιουργία των Δικαστικών Φυλακών, ώστε να φύγουν και αυτές από το Κέντρο της πόλης.

Παίρνουμε ως δεδομένο συμπλήρωσε ο Υφυπουργός ότι οι υποδομές που θα δημιουργηθούν για το Κέντρο Κράτησης αλλοδαπών θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τις νέες Φυλακές.

Από την δική του πλευρά ο Αντιπεριφερειάρχης κατηγόρησε την Κυβέρνηση για διγλωσσία, αφού σχεδιάζει μια υποδομή μαμούθ στο Αίπος χωρίς κανείς να εγγυάται το κλείσιμο της ΒΙΑΛ.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Νότης Μηταράκης για να διαψεύσει τον Π. Μπουγδάνο, λέγοντας ότι πολύ γρήγορα θα φανεί ότι η Κυβέρνηση κάθε άλλο από διγλωσσία μπορεί να κατηγορηθεί. Το τονίζω για άλλη μια φορά, είπε κατηγορηματικά ο Υφυπουργός. Η ΒΙΑΛ θα κλείσει, το Κέντρο κράτησης θα γίνει. Όσοι ζητούν μικρό Κέντρο και κλείσιμο της ΒΙΑΛ αεροβατούν. Τα νούμερα δεν βγαίνουν, μικρό Κέντρο σημαίνει και παράλληλη λειτουργία της ΒΙΑΛ και η ΒΙΑΛ, έχω βαρεθεί πιά να το λέω, θα ΚΛΕΙΣΕΙ.

Εν συνεχεία ο Ν. Μηταράκης επισκέφθηκε και το Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις πάνω στο ζήτημα.

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτική Σοφία Νικολάου, δήλωσε στο πλαίσιο της συζήτησης:

«Διαπίστωσα έπειτα από την επίσκεψή μου στο κατάστημα των φυλακών Χίου, πως παρόλο που είναι ένα μικρό κατάστημα, έχει πολύ σοβαρά προβλήματα. Δυστυχώς οι χώροι δεν επαρκούν και δεν είναι κατάλληλοι για τους κρατούμενους, καθώς δεν υπάρχουν ούτε οι κατάλληλοι χώροι για τις δραστηριότητές τους. Η μετεγκατάσταση των φυλακών Χίου είναι αναγκαία και οφείλουμε ως κυβέρνηση να εξετάσουμε το ενδεχόμενο αυτό.»