Λεφτά υπάρχουν για το Δικαστικό Μέγαρο;

Απαντήσεις από τον Γ.Γ. του Υπ. Δικαιοσύνης περιμένει η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 16/01/2019 - 14:36

 

Την εύρεση του κωδικού στον οποίο είχαν εγγραφεί τα 7,4 εκατομμύρια ευρώ, που απαιτούνταν για την ολοκλήρωση του Δικαστικού Μεγάρου Χίου περιμένει η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, Ανθίππη Ζαννάρα, για να δουν αν τελικά... λεφτά υπάρχουν για να γίνει το Μέγαρο, ή εάν το έργο μπαίνει σε νέες περιπέτειες.

Όπως εξήγησε στην “Α” μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τον Γ.Γ.Γεώργιο Σάρλη, ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει μαζί της τηλεφωνικά για να την ενημερώσει για την ύπαρξη ή όχι της χρηματοδότησης.

“Προσωπικά φοβάμαι ότι δεν υπάρχουν”, τόνισε η κα Ζαννάρα, η οποία σχολίασε και το γεγονός του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που έχει επιδείξει για το Δικαστικό Μέγαρο ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λέγοντας σκωπτικά “φανταστείτε να μην υπήρχε και ενδιαφέρον τι θα γινόταν…”

Θυμίζουμε ότι το έργο είχε ξεκινήσει μετά από πολύχρονες προσπάθειες, το 2003,  όμως εν μέσω κρίσης σταμάτησε, η εταιρεία που είχε αναλάβει την κατασκευή του, η ΠΡΟΤΕΚΑΤ Α.Ε. κηρύχθηκε έκπτωτη το 2015, και όπως ενημερώθηκε η κα Ζαννάρα στην προχθεσινή συνάντηση στο υπουργείο, προχώρησαν τα πρωτόκολλα διάλυσης οπότε - αν υπάρχει βούληση και χρήμα- το έργο μπορεί να επαναπροκηρυχθεί.

Μάλιστα το 2017 είχε γίνει έλεγχος στο “καρά γιαπί” από τις Κτηριακές Υποδομές σύμφωνα με τον οποίο - όπως είπε- η κατασκευή αντέχει, ενώ η αστοχία που υπάρχει στην πλάκα είναι εύκολα επιδιορθώσιμη.

paramenoyme_se_anamoni_gia_to_dikastiko_megaro

Σχετικά Άρθρα