
110 ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού (δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, γυμναστές, μουσικοί κ.α.), παρουσιάζονται αυτή τη στιγμή στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Χίου, εν’ όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, που παρουσίασε τα συγκεκριμένα δεδομένα στο Ράδιο «Α», επικαλούμενος τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 7 Ιουλίου, να βάλλει κατά της πολιτικής του υπουργείου παιδείας που δεν προχωρά στις απαιτούμενες προσλήψεις.
Η… έκρηξη του Γιώργου Αμπαζή έγινε με αφορμή τις αναφορές του Νίκου Φίλη για επικείμενη πρόσληψη 800 αναπληρωτών για να καλυφθούν οι ανάγκες εκπαίδευσης για τα προσφυγάκια που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας.
«Το Υπουργείο πρέπει να επανδρώσει τα σχολεία με εκπαιδευτικούς. Πώς θα λειτουργήσει αλλιώς η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και για τα ελληνόπουλα και για τα προσφυγόπουλα;», διερωτήθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων.
«Εμείς έχουμε συγκεκριμένη πρόταση για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων. Αυτή τη στιγμή ο υπουργός αποφασίζει αυθαίρετα, δεν ήρθε σε κανέναν διάλογο με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, ενώ η τοπική διεύθυνση – όχι με δική της ευθύνη- δεν γνωρίζει τα στοιχειώδη για να οργανώσει τις δομές για τα προσφυγόπουλα. Κανείς δεν έχει ενημερώσει πόσα είναι τα παιδιά κάτω των 18 ετών στο νησί και πόσα είναι τα ασυνόδευτα. Αυτά τα παιδιά πρέπει, όπως και τα ελληνάκια που πάνε σχολείο, να έχουν το ατομικό τους βιβλιάριο, να κάνουν τα εμβόλιά τους, να τυγχάνουν του ιατροφαρμακευτικού ελέγχου. Για όλα αυτά δεν έχει γίνει τίποτα», σχολίασε ο Γιώργος Αμπαζής.
Μάλιστα για μια ακόμη φορά ξεκαθάρισε ότι η από στην εκπαίδευση των προσφύγων δεν πρέπει να εμπλακούν Μ.Κ.Ο.







































