Χίος, Δευτέρα 10 Αυγούστου

Μ. Βουρνούς: Διπλάσιο... το λιμάνι Καρδαμύλων

Και έργο στο παραλιακό τμήμα από το Λιμενικό Ταμείο
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 29/08/2019 - 14:25

Διπλάσιο σε χωρητικότητα θα είναι το λιμάνι των Καρδαμύλων μετά την ολοκλήρωση του έργου, στο οποίο μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουμε και την ανακήρυξη του αναδόχου.

Πρόκειται για ένα έργο της τάξεως των 7 εκατομμυρίων ευρώ, όπως είπε στο Ράδιο «Α» ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, το οποίο χρηματοδοτείται από το τομεακό πρόγραμμα Αλιείας του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των αλιευτικών σκαφών της ευρύτερης περιοχής και να καταστεί σε κόμβο αλιευτικών, δίνοντας άλλη οικονομική ώθηση στην περιοχή.

Το Β.Α. τμήμα της Χίου στερούνταν αλιευτικού καταφυγίου, επισήμανε ο Δήμαρχος, λέγοντας ότι παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα προσέγγισης και εξυπηρέτησης τουριστικών σκαφών, ακόμη κι ενός μικρού πλοίου, κάτι που σε κάθε περίπτωση θα εξεταστεί από τον φορέα διαχείρισής του.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η ανακατασκευή και προέκταση του μόλου, ενώ η πρόταση που κατατέθηκε από το Δήμο για να γίνει κυματοθραύστης στην περιοχή του μύλου  (Σιρικάρι) δεν εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση, αλλά θα μπορούσε να εξεταστεί σε 2η φάση η διεκδίκηση της χρηματοδότησής του.

Αξίζει να αναφερθεί ότι παράλληλα από το Λιμενικό Ταμείο είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για παρεμβάσεις, ύψους 350.000 ευρώ, στην παραλιακή ζώνη των Καρδαμύλων με διαμόρφωση των χερσαίων χώρων.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 10/08/2020 - 10:10

Για την Αθήνα αναμένεται να αναχωρήσουν οι 22 Τούρκοι υπήκοοι, που εισήλθαν την Πέμπτη παράνομα στη χώρα μας, στην παραλία του Βροντάδου, ζητώντας πολιτικό άσυλο, γιατί απειλούνται από το καθεστώς Ερντογάν.

Μέχρι σήμερα κρατούνταν στην Μονάδα Απομόνωσης της Λευκωνιάς, όπου υποβλήθηκαν σε τέστ για κορωνοϊό, όπου για όλους βγήκαν αρνητικά αποτελέσματα όποτε αφέθησαν ελεύθεροι